Copii stand la masa, costumati in iepurasi si ursi, melancolici sau zambareti, cu fluturi sau jucarii, cu ochii mari si expresivi. Poarta nume ca Piotr Ilich, Plombir (sau fata cu par albastru), Tata (cu cravata), Maria Bucuria, Kolea (Pozitiv), Eva, Bambina sau Steluta si sunt doar cativa dintre copiii Alexandrinei Hristov. I-a creat pe toti anul acesta, inspirandu-se din "jucariile vintage si fotografiile vechi, animalutele cu blana si urechi".

Foto:

"Unele chipuri sunt reale, pictate de pe pozele vechi, din albumele familiei. Majoritatea, insa, sunt creatiile fanteziei mele", spune Alexandrina, pe care romanii o cunosc mai ales ca "Fata care merge pe jos", cantareata-pictorita din Basarabia.

Artista va concerta pe 3 decembrie, de la ora 20:30, la Palatul Ghica din Capitala (str. Doamna Ghica, nr. 5). Taxa acces: 30 lei (gratuit pentru membri). In cadrul evenimentului vor fi expuse si tablourile din colectia Mes Enfants, dar si picturi mai vechi, in ulei sau acril.

Alexandrina este cunoscuta publicului roman inca din 2006, cand Fundatia Phoenix si Dan Chisu i-au descoperit talentul deosebit. In urma cu doi ani, concertele Alexandrinei au umplut seri la rand Cafe Deko, iar piesa Fata merge pe jos i-a asigurat recunoasterea.

Alexandrina este apreciata si datorita rolului sau din filmul Trois femmes de Moldavie, in regia lui Paul Cuzuioc.

A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. Activitatea ei se leaga de muzica, pictura si poezie.

Vezi aici care este "secretul" Alexandrinei.