A laudat Bucurestiul si bucataria romaneasca, a facut poze cu fanii chiar in mijlocul pieselor, a cantat cu trupa sa melodii noi, dar si unele vechi de 25 de ani (din perioada cand era membru al formatiei Modern Talking) si a venit insotit de "Brother Louie". Vineri seara, la Sala Palatului, Thomas Anders a primit, in schimbul unui concert de aproape doua ore, flori dupa aproape fiecare cantec si a avut ocazia de a vedea o sala intreaga dansand si aplaudand in picioare fiecare piesa.

Thomas AndersFoto: Captura video

"Ma aflu pentru prima oara aici, in acest oras. Este dragut, este foarte dragut. Vad atatia oameni fericiti, atatia oameni prietenosi... si atatia oameni la spectacolul meu. Asta ma face sa fiu mandru! Va multumesc foarte mult!", a spus Thomas Anders, in limba engleza, avand grija sa spuna insa de mai multe ori un "multumesc" in romana, starnind mereu zambete datorita "lipsei" diacriticelor din pronuntie.

"Am calatorit prin foarte multe orase anul asta. Am incercat mereu sa gust ceva din mancarea specifica locului. Am incercat aici niste papanasi... Sunt foarte dulci, dar foarte buni. Stiu asta pentru ca am mancat doi. Am gustat de asemenea tuica... Tot doua...", a glumit artistul, precizand ca a mancat in Romania ceva "cu adevarat special".

A primit multe flori de-a lungul serii si a avut parte, inca de la prima piesa, de un public care nu s-a mai asezat pe scaune pana la final.

"Va puteti imagina? Am cantece din ultimii 25 de ani! Asta inseamna un sfert de secol! Este foarte mult!", a mai spus artistul si a continuat cu Why Do You Cry, cel mai nou single de pe noul album.

"Acum sarim la anul 2000, care in calendarul chinezesc a fost Anul Dragonului. Asa ca avem un cantec deosebit: China In Her Eyes".

Stop, tot o piesa de pe noul disc (Strong), pentru ca apoi publicul sa fie adus "in anul 1989. Mi-am lansat atunci primul album solo. Si pe acest album se afla un cantec pe care nu il mai cantasem de multa vreme. O gramada de fani mi-au scris, intrebandu-ma de ce nu mai cant in concerte piesa Soldier".

S-a pus apoi cu fundul pe scena, in fata primelor randuri de spectatori, pentru ca avea de transmis un mesaj de pace. (Give Me Peace On Earth: "Love is easy, hate is wrong") Si a fost asaltat de fani in mijlocul melodiei, pentru un veritabil "photosession" ad hoc.

Din nou un cantec mai vechi, din 1998, You Are Not Alone ("este cu adevarat prima piesa noua de dupa despartirea de Modern Talking"), urmat de unul nou: va fi noul single, "sper ca mesajul e clar, sper ca veti ramane alaturi de mine" (Stay With Me).

"Care e cel mai raspandit nume de fata din Romania?", a intrebat Thomas si a primit raspunsuri ca Elena, Ana, Eliza, Monica ("a little bit of Monica in my life", a glumit artistul), dar si raspunsuri neasteptate: "Caut o Maria! Tu esti Maria? Tu esti Mario, nu esti Maria!". Apoi a dedicat piesa Maria tuturor femeilor din sala.

"Timp de aproximativ patru minute, veniti cu mine in Ibiza, pentru a sarbatori", a cerut cantaretul, cerandu-le spectatorilor sa uita ca este sfarsit de an si ca in Romania este frig. (No Face, No Name, No Number)

"Daca veti continua sa va manifestati asa, va promit ca voi revenit!", a precizat Thomas Anders si a continuat cu o noua incursiune in trecut, in 1985, pentru al doilea single Modern Talking - You Can Win If You Want.

Dupa Jet Airliner, au fost prezentati colegii de scena ai artistului, printre ei aflandu-se si un "invitat surpriza": "Il cunoasteti si il cunosc de mai bine de doua decenii", a adaugat, introducandu-l in scena pe... Brother Louie, pentru a incheia cu inca doua melodii din perioada de glorie a formatiei Modern Talking: Cheri Cheri Lady si You're My Heart, You're My Soul.