​Lansarea cartii Psihologia jocurilor video, Targusorul Brancovenilor, Mos Craciun vine cu Metroul la Subway Christmas, Afrodita Urbana - Targ de arta, moda si mestesugarii, Salonul de Cadouri si Bunataturi (cu "porcarii irezistibile") si Santa's Secret Shop - Winter Fair sunt cateva dintre evenimentele interesante ale acestui sfarsit de saptamana. Bucurestenii mai au la dispozitie concertul de lansare a clipului "Vreau o tara ca afara" (al trupei Vunk), o dupa-amiaza de muzica romaneasca veche alaturi de grupul Trei Parale, precum si un spectacol sustinut de o formatie ce canta melodii cu influente folclorice - piesele sunt inspirate din mitologia romaneasca si sunt redate cu instrumente ca vioara, caval, blockflute, dramba, nai.

Mos Craciun de ciocolataFoto: Agerpres

Mai multe evenimente din acest weekend gasiti aici.

Targusorul Brancovenilor s-a deschis inca din 15 decembrie, iar pe data de 17 decembrie, incepand cu ora 17:00, vizitatorii "pot intra in Ambasada lui Mos Craciun cu ajutorul unui pasaport oferit de un elf". Desi se desfasoara la Mogosoaia, targul este accesibil tuturor bucurestenilor, "la cel mult 25 de minute cu masina" din centrul Capitalei.

In acest sens a fost infiintata si o linie RATB speciala gratuita ce pleaca din ora in ora din Piata Victoriei: RATB - linie speciala P-ta Victoria - Targusorul Brancovenilor (cu statie la iesirea de la metrou Pta Victoriei catre Bd. Aviatorilor). Cursa gratuita in perioada 15 decembrie-15 ianuarie.

La targ se gasesc: placinte calde, sarmale, carnati, vin fiert, ciocolata, turta dulce, cadouri, patinoar si un parc pentru copii. Program Targusorul Brancovenilor: 11:30-24:00. Detalii aici.

Pana pe data de 23 decembrie, "Mos Craciun vine cu Metroul la Subway Christmas": "Mosul coboara in statia de Metrou Universitate - Pasajul Intercontinental si isi descarca sacul plin de bunatati si dulciuri specifice Craciunului". Se vor gasi cadouri, bijuterii, "hainute pufoase si calduroase", cosmetice cu arome de iarna, ornamente florale, globuri colorate, beteala lucitoare. "La intalnirea cu Mosul asteptam multi copii ce ne vor incanta cu colinde frumos alese, zilnic intre orele 10:00-20:00".

Momentul de maxima atractie va fi prezenta lui Mos Craciun, miercuri, 22 decembrie, la ora 15:00, langa bradul impodobit.

In zilele de 18 si 19 decembrie 2010, la Godot Cafe Teatru (Str. Blanari 14), se va desfasura prima editie a targului "Afrodita Urbana - Targ de arta, moda si mestesugarii". Accesul este permis intre orele 12:00-18:00. Intrarea este gratuita.

Editia dedicata sarbatorilor de iarna se bucura de participarea expozantilor din domeniile: design vestimentar, imbracaminte vintage, bijuterii din metale pretioase, accesorii, cosmetice BIO, dulciuri traditionale, ornamente pentru Craciun, jucarii si cadouri pentru copii. Sedinte gratuite de machiaj, cadouri din partea Mosului, o urna special destinata scrisorilor catre Mos Craciun, prezenta a trei stilisti vestimentari.

Pana pe 24 decembrie, deci si in acest weekend, bucurestenii pot vizita Targul Cadourilor de Craciun organizat de Galeria Dalles: globuri de sticla pictate manual de artisti din Romania si Olanda, cosuri de cadouri si decoratiuni specifice din flori si plante naturale, tablouri realizate din reclame si postere vintage, benzi adezive din hartie de orez sau seturi de bricolaj, bijuterii din aur, argint si gablonturi aduse din toate colturile lumii, globuri din martipan, dulciuri siciliene din pasta de migdale, narghilele si cafele in editii limitate, cu arome speciale, jucarii inteligente. De asemenea, va fi expus, in cadrul evenimentului, un quilt traditional, realizat din sute de petice, de marime 2,25/1,80 metri, care va fi expus in cafeneaua de la Dalles.

Targul Cadourilor de Craciun se va desfasura in perioada 17-19 decembrie, in Parcul National din Sectorul 2: alimente ecologice (produse din carne, branzeturi, produse apicole, patiserie traditionala, bauturi alcoolice si nealcoolice), mesteri populari care vor prezenta articole diverse (ceramica, obiecte din lemn, pielarie, tesaturi, jucarii, imbracaminte), dar si podoabe sau obiecte de cult.

La eveniment si-au anuntat participarea peste 60 de producatori, gospodarii traditionale şi mesteşugari, care vor avea deschise standurile pentru publicul vizitator zilnic, intre orele 10:00 si 18:00. Intrarea publicului este libera.

All You Want For Christmas se desfasoara sambata si duminica, la Memento Pub & Underbar (Strada Sepcari, nr 16). Intrarea este libera. Mai multe despre eveniment gasiti aici.

Program sambata:

  • 12:30 -14:00 De la pasiune la business - cu Mirela Frasner - Fashion Designer FeMale
  • 14:00 - 16:30 Identitatea stilistica: de ce ne imbracam, cum ne imbracam? - cu Irina Markovits - consultant imagine Image Matters
  • 16:30 - 18:00 Beneficiile cosmeticelor naturale: Sanatate si rasfat - cu Aurelia Scarlat - Consultant beauty Zepter Cosmetics

Program duminica:

  • 13:00 - 14:00 Fashion Designer Alina Ene - despre Moda Viitorului
  • 14:30 - 15:30 Moment dedicat vestimentatiei si atitudinii masculine: Barbatia: intre democratie si aristocratie cu Cezar Ionascu

Sesiuni practice individuale (15-20 minute/persoana):

  • 12:00 - 18:00 Consultanta de stil cu Irina Makovits (Image Matters)
  • 12:00 - 18:00 Hair style cu Adina Dumitrascu (Casta Casa)
  • 12:00 - 15:00 Make-up cu Ina Grosu (Il Makiage)
  • 15:00 - 18:30 Make-up cu Diana Ionescu
  • Sesiunile practice individuale se vor realiza doar pe baza unei inscrieri. Locurile sunt limitate

Sambata si duminica:

  • 11:00 -18:00 Expozitie cu vanzare de cadouri.

Pana pe 24 decembrie poate fi vizitat, de asemenea, Salonul de Cadouri si Bunataturi. La Madame Pogany (Strada Banul Antonache 40) se pot cumpara: cozonaci cu nuca, bulgari de halvita, branzeturi cu mirodenii, muraturi intepatoare, "porcarii" irezistibile.

Sambata si duminica, intre orele 11:00 si 20:00, se desfasoara, la Carol Parc Hotel (Aleea Suter nr.23-25), Santa's Secret Shop - Winter Fair: "bijuterii lucrate manual, ceaiuri aduse de pe cele mai indepartate taramuri, decoratiuni interioare si decoratiuni pentru bradul de Craciun, haine si accesorii create de tineri designeri, esente parfumate, ciocolata, macarons si prajituri delicioase si aromate. In plus veti gasi o multime de cadouri autentice, specifice sarbatorilor de iarna, in atelierul secret al Mosului.

Timp de doua zile, vizitatorii nostrii vor fi primiti cu vin fiert si prajiturele, vor putea sa participle la o tombola a cadourilor, in care pot castiga: produse cosmetice profesionale, decoratiuni interioare si de brad, ceaiuri, machiaj professional pentru noaptea de Craciun si Revelion by Anca Radulescu, Tshirturi si accesorii, saculeti cu dulciuri pentru copii". Detalii aici.

Vineri, 17 decembrie

  • Premiera clipului "Vreau o tara ca afara" al formatiei Vunk - Club Prometheus - ora 21:00 - "o alta premiera in acest concert va fi interpretarea unor hituri VUNK in orchestratii de tango, vals sau bossa-nova"
  • Clubul Filantropia - discutie despre cartea "Mihai Pop - Vreau si eu sa fiu revizuit - Publicistica din anii 1937-1940, Antologie" de Zoltan Rostas - Carturesti MTR - ora 19:00 - Soseaua Kiseleff 3 - Invitati: Zoltan Rostas (sociolog), Vintila Mihailescu (antropolog), Mihai Coman (antropolog). Moderator: Serban Anghelescu (etnolog). Detalii aici.
  • conferinta Digestie sanatoasa de Craciun - Ceainaria Serendipity - ora 19:00 - Str. Dumbrava Rosie nr.12 - gazdele serii sunt Ana si Catalin Micu, consultanti nutritionisti - conferinta este gratuita, participarea presupune consumatie din ceaiurile si bunatatile ceainariei. Detalii aici.

Sambata, 18 decembrie

  • Concert Trei Parale - Palatul Mogosoaia - de la ora 14:00 -  in cadrul evenimentului Ajun la Palat. Intrarea este libera. Detalii aici.
  • Marsul Tacerii - intre Parcul Tineretului (intrarea Sincai) si Cimitirul Eroilor Revolutiei - 10:30 - "Venim cu flori, cu lumanari si ganduri bune, dar si cu framantari si mici vinovatii fata de uitarea in care i-am acoperit pe cei care, la varste chiar mai fragede decat ale noastre, si-au aflat sfarsitul in "noptile pline de groaza" din decembrie 1989." Eveniment studentesc. Detalii aici.
  • Lansarea cartii "Psihologia jocurilor video", de Serge Tisseron - Carturesti MTR - ora 17.00 - Soseaua Kiseleff 3. Detalii aici.
  • Demonstratii cu ferastraiele cu lant Bosch, sculele electrice Skil si unelte Dremel - in incinta Targului de Craciun, Obor - Incepand cu ora 10:00, in cadrul expozitiei cu vanzare de brazi, Bucuria Craciunului in Casa Ta 2010 din Piata Obor. "Cei prezenti vor asista la demonstratii cu unelte Dremel pentru realizarea ornamentelor de Craciun, ferastraie cu lant Bosch si vor avea ocazia de a le testa. Din ora in ora, privitorii vor putea participa la tombole si concursuri de indemanare cu unelete Skill"
  • Invitatie in atelierul kihi-kiha - Ion Voinescu 10 ( zona Piata Alba Iulia) - intre orele 11:00 si 19:00 - "Savurati alaturi de noi nuantele vesele ale colectiei de toamna - iarna, alaturi de o ceasca de ceai si prajituri. Copiii se vor juca in timp ce puteti alege cadouri pentru cei mici si mamici". Detalii aici.
  • Hai sa facem bradul (aranjamente si coronite din brad in Ajun de Craciun) - Ceainaria Serendipity - ora 13:00 - Str. Dumbrava Rosie nr.12 - "Impreuna cu specialistul florist, Daniela Dinu, va veti initia in lumea aranjamentelor de Craciun si anume, realizarea bradutilor in ghiveci". Detalii aici.
  • Passacaglii pe teme false si alte iluzii - concert pentru chitara bariton, voce si pian - cu Sorin Romanescu si Irinel Anghel - Muzeul National George Enescu (Salonul de Muzica) - 20:30 - Calea Victoriei 141 - "Sorin Romanescu dedica un concert chitarei bariton. Se implineste un an de cand lutierul Domenico Moffa i-a construit o chitara bariton lui Sorin Romanescu. Este o ocazie oferita iubitorilor muzicii, de intalnire cu un instrument unic in Romania". Detalii aici.
  • Seara jazz manouche cu Hot Club de Bucharest - Clubul Taranului Roman - 21:30 - Soseaua Kiseleff, nr. 3 - Intrarea 20 lei.

Duminica, 19 decembrie

  • "Concert DAc'art si prietenii" - Club E...varza - ora 20:00 - Episcopul Radu, Nr.28 - "DAC`art este o trupa romaneasca de folk epic cu influente folclorice ale carei melodii sunt inspirate din mitologia romaneasca, iar versurile ascund sub egida simbolurilor dacice sau mitice, in general, o insemnatate a societatii actuale" - Intrarea libera. Detalii aici.
  • Regal Vienez cu musica de Strauss - concert de Craciun cu European Royal Orchesta - Arenele Romane - ora 19:00. "Orchestra ii include pe cei mai buni studenti si absolventi ai facultatilor de profil din tara si strainatate". Alaturi de ei se afla si profesionist din orchestre de top din Romania (filarmonica George Enescu, Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala de Stat). Dirijor: Florin Totan.
  • Marii eroi ai revolutiilor - Magazinul Cocor, cafeneaua de la demisol - spectacol de teatru de Marcel Top, dupa un text de Octavian Soviany, un one man show cu Iulian Glita. Durata spectacolului: 50 minute.
  • Taraful din Clejani la Targul Autovit - Vitan - ora 11:00 - concertul este gratuit pentru vizitatorii din targ

(Surse: comunicate, facebook, 24fun.ro)