Curiozitatea poate fi un defect costisitor, a aflat pe pielea sa un tanar ciobanesc german care a fost salvat miercuri de serviciile veterinare californiene, dupa ce a intrat cu capul printr-o gaura dintr-un zid si nu a mai reusit sa se elibereze, relateaza AFP.

Rebel, un caine prea curiosFoto: YouTube

Rebel a fost gasit scheunand, cu capul blocat intr-un zid din Desert Hot Springs (estul Los Angelesului).

"Prima mea reactie a fost: 'Dar cum a ajuns asa'?" a declarat sergentul James Huffman, de la serviciile veterinare. "Si de ce exista o asemenea gaura intr-un zid?"

"Era o situatie foarte stranie. Nu stim daca a urmarit un alt animal sau pur si simplu a bagat capul in gaura din curiozitate", a adaugat el.

Dupa ce a verificat ca Rebel respira normal, Huffman si colegul sau Hector Palafox s-au pozitionat fiecare de cate o parte a zidului, unul ocupandu-se de cap si celalalt de corp.

Palafox "a impins urechile spre partea din spate a corpului, pentru a nu-l rani in timpul operatiunii de salvare", precizeaza un comunicat al serviciilor veterinare, adaugand ca a fost nevoie de o jumatate de ora pentru a elibera animalul.

Huffman a precizat ca Rebel i-a ajutat foarte mult. "A fost tot timpul foarte cooperant. Stia ca am venit sa-l salvam", a adaugat el.