​Interzisa in Teheran (cei doi membri ai formatiei au fost nevoiti sa ceara azil politic in Marea Britanie), trupa indie Take It Easy Hospital va concerta pe 11 februarie in Clubul Control din Capitala, informeaza organizatorii.

HotNews.roFoto: Hotnews

In 2007 in Teheran, tanarul Ash Koosha petrecea 21 de zile in inchisoare pentru participarea la un concert underground organizat fara permis. "A fost o experienta ciudata sa dorm langa un criminal in serie pentru trei saptamani. Dar m-a facut sa cred si mai mult in ceea ce faceam”, marturiseste el mai tarziu intr-un interviu pentru The Guardian.

In 2008, acelasi Ash Koosha o intalneste pe Negar Shaghaghi si infiinteaza trupa Take It Easy Hospital.

In 2009, formatia a devenit subiectul documentarului No One Knows About the Persian Cats, un film independent realizat de regizorul Bahman Ghobadi, care aduce in lumina reflectoarelor scena underground din Iran. In acel an, filmul a castigat un premiu special la Cannes si a fost foarte bine primit la festivalurile de film din toata lumea. In acelasi timp, a fost interzis in Iran.

Succesul filmului a venit insa cu un pret pentru Ash si Negar. Cei doi au fost nevoiti sa ceara azil politic in Marea Britanie, iar acum locuiesc la Londra.

Primul album Take It Easy Hospital se numeste Human Jungle si a fost lansat la inceputul lui 2010. In prezent, formatia se afla din nou in studio, unde pregateste un nou material ce va fi lansat in vara lui 2011.

De-a lungul timpului, formatia a concertat in tari ca Franta, Olanda sau Ungaria si la festivaluri precum Mofo sau Manchester In The City.

Stilul trupei este influentat de nume precum Klaxons, Moving Units, Joy Division sau Sigur Ros.

Vezi aici pagina de myspace a trupei Take It Easy Hospital si pagina de facebook.