Expo Ideal Mariaj, Trainingul Microsoft Project, o conferinta sustinuta de regizorul Andrei Serban pe tema "Despre Cehov sau Cine mai vrea sa mearga la Moscova?", Semimaratorul Gerar, ateliere de design pentru copii, spectacolul Royal Fashion (scenariul si regia: Dan Puric), Petrecerea Copiilor si concertele Deceneu si Zdob si Zdub - sunt cateva dintre evenimentele importante ale acestui sfarsit de saptamana.

targFoto: Hotnews

Mai multe evenimente din acest weekend gasiti aici.

In perioada 28 - 30 ianuarie se desfasoara, la Romexpo (Pavilion 14), evenimentul Expo Ideal Mariaj, editia a 6-a. Detalii aici.

Pe 29 si 30 ianuarie, de la 9:00 pana la ora 17:00, "Precupetii lui Gerar va asteapta cu veselie si oameni primitori in curtea Muzeului National al Taranului Roman", la Targul Taranului.

"Atmosfera va fi inveselita de producatori cu legume si cu fructe de sezon, dar si de producatori de peste meleaguri care abia asteapta sa isi laude bucatele.

Veti putea gusta din bunatatile Italiei, Maître Nicolas va va imbia cu branză de capra facuta dupa o reteta frantuzeasca "pour les connaisseurs”. Grecia isi va face simtita prezenta prin aroma de neuitat a uleiurilor de masline aromate. Se vor alatura si producatori autohtoni cu mezeluri felurite.

Produse afumate si o excelenta sunca presata preparate de Svart Ovidiu din Suceava; deja renumita branză de burduf cu ardei si telemea de oaie pregatită de Dorin Bangala; carnatii de oaie picanti, apetisantele pastrame in bait propriu si salamul de mistret facute de Gheorghe Barza de la Sibiu.

Ca totul sa se incheie cu veselie se adauga un pahar de tuica "doi ochi albastri” din Arges de la Emil Florescu sau un vin de casa de la Mircea Stefanescu". Mai multe despre eveniment gasiti aici.

In perioada 29 ianuarie - 2 aprilie, MNAC organizeaza o serie de ateliere de design pentru copii. "Designul pe intelesul copiilor" este un program care isi propune sa familiarizeze copiii cu notiunea de design si sa le creeze o atitudine responsabila fata de obiectele cu care ei interactioneaza in viata cotidiana. Programul conceput special pentru grupa de varsta cuprinsa intre 8 si 13 ani este sustinut de Cristina Sabau, istoric de arta si jurnalist de design. Atelierele au loc in fiecare sambata de la ora 11:00, la Muzeul National de Arta Contemporana (Calea 13 Septembrie). Detalii aici.

Organizatorii Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) au pregatit o surpriza publicului cinefil din Bucuresti, care va putea vizita, in perioada 30 ianuarie - 3 aprilie, cinemateca TIFF Silent Cinema la The Ark. In fiecare duminica seara, de la ora 20:00, la The Ark (Str. Uranus, nr. 150 (fosta Calea Rahovei Nr.196A), bucurestenii vor putea viziona un film de la TIFF sau recomandat de TIFF. Fiecare spectator va primi si folosi pe durata proiectiilor o pereche de casti wireless cu ajutorul carora isi va putea crea un spatiu propriu de ascultare si receptare a mesajului incorporat in produsul cinematografic. Deschiderea cinematecii TIFF Silent Cinema la The Ark va avea loc duminica, 30 ianuarie, cu proiectia filmului latino-american Whisky.

NCRR a pregatit un weekend special pentru cei mici. Pe 29 si 30 ianuarie, copiii sunt asteptati la doua povesti fanstastice ale unor fetite ambitioase si curajoase: Calatoria lui Chihiro (a castigat Oscarul in 2003 pentru Cel mai bun film de animatie) si Printesa Soarelui (de Philippe Leclerc). Detalii aici.

Vineri, 28 ianuarie

  • Petrecerile Delice: Seara mediteraneana - Restaurantul Best Chef Cafe (din cadrul World Trade Center) - 18:30 - Piata Montreal nr. 10 - "Vei gati impreuna cu chef Cezar Munteanu, de la Euforia TV, spuma caprese, pui cu ierburi aromate si crema de vanilie cu fructe de  - padure"
  • Satisfaction - Rolling Stones Tribute Band - Hard Rock Cafe - 22:30 - Sos. Kiseleff 32. Detalii aici.
  • Concert pentru salvarea a 60 de biserici din lemn - Erik Schumann, Razvan Popovici si David Cohen - Cercul Militar, in Sala Bizantina - 19:30 - Strada Mille Constantin 1 - "Violonistul Erik Schumann va canta la o vioara Stradivarius din 1713". Detalii aici.
  • Concert Alexandru Tomescu & Friends - invitati: Sanziana Mircea, Alexandra Potinga si Malina Ciobanu - Palatul Ghika - 19:00 - str. Doamna Ghica, nr. 5. Detalii aici.

Sambata, 29 ianuarie

  • Expositie / Vente / Exhibition Mademoiselle Bijoux - Leonidas Chocolaterie - Salon de the - 15:00 - 18:00 - Strada Doamnei 27. Detalii aici.
  • Petrecerea Copiilor - Restaurantul Felice (in incinta Complexului Green City) - 11:00 - localitatea 1 Decembrie, pe DN5 Bucuresti-Giurgiu, la 9 km de Bucuresti - "spectacol interactiv cu jocuri, un clown care ii va picta pe fata si va modela multe baloane colorate si de muzica pe placul celor mici" - Confirmarea se face pana vineri. Detalii aici.
  • Dubla lansare: Revista Martor nr. 15 si Troite / Valea Slanicului - Scoala Satului (Muzeul Taranului Roman) - 12:00 - Sos. Kiseleff, nr. 3 - "Va invitam la lansari, la placinte, la muzici si la surprize, sub aripa Irinei Nicolau". Detalii aici.
  • Zdob si Zdub - Sub Scena (Godot Cafe-Teatru) - 22:00 - Blanari 14. Detalii aici.
  • Paris, mon amour - Teatrul National de Opereta - 20:30 - Bd. Nicolae Balcescu, nr. 2 - "Paris, Mon Amour continua seria de spectacole-colaj a Teatrului National de Opereta, trecand prin cele mai cunoscute musicaluri si avand la baza unele dintre cele mai frumoase chansonete frantuzesti, care redau prin muzica atmosfera mereu surprinzatoare a boemei pariziene".
  • Casiokids - Electro-pop scandinav - Club Control - 21:00 - Str. Academiei 19 - In deschidere: Toulouse Lautrec. Detalii aici.

Duminica, 30 ianuarie

  • Royal Fashion - scenariul si regia: Dan Puric - Teatrul National de Opereta - 19:00 - Bd. Nicolae Balcescu nr. 2 - "Am incercat prin acest spectacol sa aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul inaltator al calitatii. Caci regalitatea asta presupune: o Inaltare, o Innobilare, o scoatere din multime. In termenii vietii, femeia pe care o iubim este regina noastra.“

(Surse: webpr.ro, comunicate, facebook, sapteseri.ro, 24fun.ro, eventim)