Fotbal in clapari, "hochei cu maturoaie", fotbal pe gheata cu mingea de rugby, franghia voinicilor, aprinderea "flacarii olimpice", carnaval pe gheata, tiroliana, concurs de coborare si tractiuni "colaci cu manere", concurs de sanii si farase, bob, concurs de creare a unor figurine din zapada - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati ce pot fi facute in acest weekend prin Romania. Printre evenimentele ce pot fi vizitate se mai numara si trei targuri de nunti, o conferinta regionala pe tema "Investim sau ne restrangem activitatea?", Filmul de Piatra, Best Film Fest si o seara de jocuri de societate.

zapadaFoto: Agerpres

Starea stratului de zapada la

  • Balea Lac - 103 cm
  • Vatra Dornei - 7 cm
  • Poiana Brasov - 10 cm
  • Predeal - 26 cm
  • Sinaia 1500 - 30 cm

Vezi aici starea stratului de zapada in mai multe zone din tara.

Vineri, 4 februarie, de la ora 21:00, clubul Nerv din Arad (Bd. Revolutiei, nr. 73) va gazdui un concert umanitar de sustinere pentru Alin Totorean, supranumit si "romanul Indiana Jones".

Alin Totorean este primul roman care a efectuat o expeditie romaneasca solitara in Mongolia, strabatand pe jos 500 de km (mai - iulie 2003) si este singurul roman care a traversat, pe jos, cel mai uscat loc de pe glob - Desertul Atacama (ianuarie - februarie 2008). De asemenea, Alin a efectuat prima explorare romaneasca, pe jos, a continentului Australia (in 2009), iar in In 2005 a parcurs 8500 de km in India, filmand si fotografiind.

Alin Totorean a fost diagnosticat cu liposarcom mixoid de grad inalt. Detalii despre eveniment gasiti aici.

Primul weekend al lunii (4-6 februarie) aduce la Busteni, pe Partia Kalinderu, Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata. 70 de sportivi din 22 de tari trebuie sa escaladeze structuri artificiale acoperite cu gheata. Aflata la a sasea editie, competitia va fi transmisa si pe internet. Detalii aici.

Pe 5 si 6 februarie, Sala Sporturilor "Lascar Pana" din Baia Mare va gazdui Expo-Pescuit 2011, ed. I. Program: sambata (12-19) si duminica (10-17). "Se va organiza si o tombola cu premii surpriza: bete, mulinete, accesorii, echipamente, pastravi de 3 - 4 kg, sau o cina romantica".

"Pentru pescarii impatimiti si pentru pescarii incepatori, Asociatia de Pescuit Vidra Baia Mare va pune la dispozitia solicitantilor fie ei copii sau adulti intr-un stand special amenajat Carnete de Membru Pescar Gratuite.

Mai multe informatii si programul evenimentului pot fi gasite aici.

Duminica, 6 februarie, este Ziua Rosiei Montane - 1880 de ani de la prima atestare documentara: Cluj-Napoca, la Gambrinus Pub (str. Piata Unirii, nr. 25), 20:00-23:00. Detalii si program aici.

Ziua Rosiei Montane este serbata si in Brasov, tot duminica, incepand cu ora 16:00, in mansarda Casei Baiulescu (Biblioteca Judeteana). In cadrul evenimentului se va difuza documentarul "Noul Eldorado", in regia lui Tibor Kocsis. Detalii aici.

In zilele de 4 si 5 februarie, la Bacau si Iasi, se desfasoara evenimentul Filmul de Piatra & The Amsterdams ON TOUR. Vineri la Bacau (The Stage), sambata la Iasi (Club Hand). Detalii si program aici.

In perioada 3 februarie - 30 martie, Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi va gazdui expozitia Mexic - Traditii si obiceiuri: "statuete de ceramica si strachini, tesaturi viu colorate, podoabe si obiecte de imbracaminte, cosuri impletite si cufere pictate, jucarii si masti, sticlarie, statuete cioplite in lemn, picturi pe hartie amate - seva pamantului, sageti cu pene, dar si... Zeul Ploii".

"Best Film Fest" premiaza cele mai bune filme si recompenseaza cei mai buni actori prezentati pe marile ecrane romanesti in 2010, in cadrul unei gale de amploare ce se va desfasura la Vaslui (4 - 10 februarie) si Ramnicu Valcea (11 - 17 februarie).

In cadrul galei sunt prezentate topurile anului 2010 si sunt inmanate trofeele pentru "Cel mai bun film care a rulat in Romania anul trecut", "Cel mai bun film european care a rulat in Romania in 2010", "Cel mai bun film romanesc al anului in 2010", "Cea mai buna actrita intr-un film romanesc in 2010", "Cel mai bun actor intr-un film romanesc in 2010" si "Cel mai bun regizor roman in 2010", "Filmul romanesc cu cele mai mari incasari in Romania in 2010" si "Filmul cu cele mai mari incasari in Romania in 2010".

Sambata, 5 februarie, in statiunea montana Straja (zona din jurul Crucii Eroilor) va fi organizata a doua editie a festivalului "Omul de zapada". Concurentii vor trebui se creeze figurine din zapada pentru a-si demonstra creativitatea, putand astfel castiga diplome, cupe, medalii si bani. Anul trecut a fost realizat un om de zapada de peste opt metri.

Centrul de jocuri Mirakolix din Brasov (strada Castelului, nr. 37) a pregatit pentru data de duminica, 6 februarie, o seara de jocuri de societate, in intervalul 16:00-22:00. "Avem de unde-alege jocuri: MOAI, Gloria Picktoria, Schwein Gehabt!, Alhambra, Carcassonne, Alles im Eimer, Anno 1503, Elasund, Abenteuer Menschheit, Metro, Boomtown, Gelb gewinnt, Lucky Loop, Just 4 fun etc". Detalii aici.

Ajuns la editia a III-a, Targul de Nunti Ghid Mariaj va putea fi vizitat la Sala Polivalenta din Iasi, in perioada 4 - 6 februarie. Vor fi organizate si demonstratii de machiaj si coafura, prezentari de moda, reprezentatii de dans si alte programe artistice. Program: vineri si sambata (10-19) si duminica (10-14). Detalii puteti gasi pe site-ul evenimentului.

Un alt Targ de Nunti se va desfasura, tot in perioada 4 - 6 februarie, la Iulius Mall Timisoara (demisol, parter, etaj). Cei interesati vor afla care sunt ultimele tendinte in materie de decoratiuni, aranjamente florale, invitatii, marturii, coafuri, torturi, restaurante, sonorizari, fotografi, cameramani etc.

A saptea editie a ExpoMariageOradea vine in zilele de 4, 5 si 6 februarie, la Sala Sporturilor "Antonio Alexe". Startul se da vineri, de la ora 13:00. Detalii aici.

Programul de evenimente road-show "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor" se reia in 2011 in mai multe judete din tara. Un astfel de eveniment are loc pe 3 februarie, la Iasi (Hotel Europa), de la 9:30, propunand tema "Investim sau ne restrangem activitatea?" Conferintele Regionale "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor" sunt manifestari adresate top managementului si specialistilor si responsabililor IT din IMM-urile din judetul in care se desfasoara conferinta. Mai multe despre aceste evenimente road-show gasiti aici.

Pe 4 februarie incepe, la Gura Humorului, festivalul Serbarile Zapezii. Programul pentru primul sfarsit de saptamana din cele 5 programate in acest an:

Vineri, 4 februarie

Partia Soimul (orele 18:00-20:00)

  • coborare de pe partie cu faclii - aprinderea flacarii olimpice
  • aprinderea tunului de lumina din varful partiei, perdea de artificii, arteziene
  • spectacole sportiv-distractive dedicate sponsorilor (tiroliana, fotbal in clapari, franghia voinicilor

Partia Soimul (orele 20:00-22:00)

  • spectacol de lasere si maraton MC-DJ
  • special guest: DJ Optick

Sambata, 5 februarie

Patinoarul natural Arinis (orele 14:00-16:00)

  • carnaval pe gheata
  • fotbal pe gheata cu mingea de rugby
  • hochei cu maturoaie

Partia Soimul (orele 16:00-18:00) - Olimpiada Rasului la Gura Humorului (probe para-olimpice):

  • carnaval pe schiuri
  • Proba I: slalom pitic
  • Proba II: bob simplu si pe echipe (concurs de coborare si tractiuni colaci cu manere)
  • Proba III: concurs de sanii si farase
  • festivitati de premiere

Partia Soimul (orele 18:00-20:00) - concertul serii: Trupa IRIS

Partia Soimul (orele 20:00-22:00) - DJ

Duminica, 6 februarie 2011

Partia Soimul

  • orele 14:00-16:00 - trupe locale.
  • orele 16:00-18:00 - proba para-olimpica: triatlon (proba combinata: slalom, bob, sanii).
  • orele 18:00-21:00 - zapada si folk: invitat special Emeric Imre.
  • orele 21:00-22:00 - DJ, foc de artificii.

Citeste mai multe despre Serbarile Zapezii.