​Dupa un concert sustinut pe scena B’ESTFEST in 2008, Manu Chao revine in fata publicului roman, de aceasta data cu noul sau proiect, intitulat La Ventura. Organizat de Emagic, Spectacolul va avea loc pe 16 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti, fiind inclus in turneul “La Ventura”, informeaza organizatorii.

Manu Chao - B'ESTFEST 2008Foto: Alex Barbulescu

Unul dintre cei mai apreciati reprezentanti ai culturii latine, Manu Chao este recunoscut pentru spiritul liber promovat prin muzica sa ce abunda in mix-uri eclectice de sonoritati rock, chanson, salsa, reggae, ska si raï.

Repertoriul poliglot din care nu lipsesc piese in limba franceza, engleza, spaniola, catalana, portugheza, galitiana, araba sau wolof, reprezinta un alt element caracteristic al muzicii sale, care a depasit barierele culturale.

Manu Chao si-a facut debutul muzical la jumatatea anilor ’80, in trupa Hot Pants. A urmat apoi Mano Negra, un proiect in cadrul caruia canta impreuna cu fratele si varul sau si alaturi de care a lansat nu mai putin de cinci albume.

Debutul in cariera solo a avut loc spre sfarsitul anilor ’90, primul sau material discografic, intitulat “Clandestino”, fiind lansat in 1998. Materialul s-a bucurat de un succes impresionant, iar single-urile "Bongo Bong" si "Clandestino" au ajuns rapid pe primele pozitii in topuri, Manu Chao devenind astfel noua revelatie a vremii pe scena muzicala internationala.

A urmat albumul "Proxima Estacion: Esperanza", in 2001, material ce a inclus megahit-ul "Me Gustas Tu", iar trei ani mai tarziu, “Siberie m'etait conteee“ - primul album in limba franceza al artistului. In 2007, Manu Chao a lansat cel de-al patrulea album de studio, “La Radiolina”, primul single, Rainin in Paradize bucurandu-se de un videoclip regizat de celebrul Emir Kusturica.

Vezi aici site-ul oficial Manu Chao.

Manu Chao revine cu un nou turneu mondial, “La Ventura”, iar pe 16 aprilie artistul va concerta si la Sala Palatului din Bucuresti, intr-un concert din care nu vor lipsi hit-urile sale din ultimii ani. Evenimentul este organizat de Emagic.

Biletele vor fi puse in vanzare marti, 22 februarie, pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta, fiind disponibile la o singura categorie de pret, respectiv 108 lei, suma la care se adauga costul serviciilor de ticketing. Locul in sala va fi alocat fiecarui spectator in momentul achizitionarii biletului, ocuparea scaunelor urmand a se face in ordine, de la cele din fata, la cele mai indepartate.