Dupa concertele sustinute in 1996 si 2009, Sting soseste din nou in Bucuresti, cu ocazia unui spectacol "greatest hits", alaturi de live band si orchestra simfonica. Evenimentul va avea loc in Piata Constitutiei, pe 6 iunie, informeaza organizatorii.

StingFoto: Kasskara

Conform Live Nation si Emagic, Sting isi va prelungi vara aceasta celebrul turneu mondial Symphonicity in Europa. Dupa nenumarate concerte sold-out sustinute in America de Nord, Europa si Australia, turneul Symphonicity isi va completa programul cu noi show-uri in Franta, Germania, Italia si Europa de Est. Concertul de la Bucuresti este organizat de Emagic si va avea loc pe data de 6 iunie, in Piata Constitutiei.

Turneul Symphonicity il prezinta pe Sting intr-o serie de concerte inedite, in cadrul carora artistul interpreteaza cele mai cunoscute hit-uri din cariera sa intr-o noua versiune, acestea fiind re-orchestrate pentru aranjament simfonic.

 • “Un spectacol extraordinar” - Bild Hamburg (Germania)
 • “Sting cu orchestra este rock magic” - La Stampa (Italia)
 • “Perfect in absolut orice detaliu… o reprezentatie ideala” - Komsomolskaya Pravda (Rusia)
 • “S-ar putea spune ca tot ceea ce a facut a fost magie pura” - Rzeczpospolita (Polonia)
 • “Sublim din toate punctele de vedere” - A-Listed (Marea Britanie)

Avand o cariera de-a lungul careia a inregistrat vanzari record de aproape 100 de milioane de discuri in intreaga lume, Sting revine in atentia fanilor sai cu cele mai cunoscute piese ale sale, reorchestrate de Jorge Jorge Calandrelli, David Hartley, Michel Legrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross, Robert Sadin si Nicola Tescari.

Selectia de piese reinterpretate special pentru acest turneu cuprinde cele mai cunoscute hit-uri din perioada petrecuta alaturi de trupa The Police - “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne”, “Next To You” si “Every Breath b Take”, dar si piese celebre ce definesc solida cariera solo a lui Sting - “Englishman in New York”, “Fragile”, “Russians”, “If I Ever Lose My Faith in You”, “Fields Of Gold” si “Desert Rose”, artistul fiind acompaniat pe scena de un grup de muzicieni de succes: Dominic Miller (chitara), Rhani Krija (percutie), Jo Lawry (voce) si Ira Coleman (bass).

Prima incursiune a lui Sting in domeniul muzicii clasice a inceput odata cu albumul “Songs from the Labyrinth” lansat in 2006 la Deutsche Grammophon, albumul oferind o interpretare fascinanta, la lauta, a muzicii compozitorului John Dowland (secolul XVI). Dupa incheierea turneului ce a marcat reunirea trupei The Police, Sting s-a intors la pasiunea lui pentru combinarea genurilor muzicale cu albumul “If On A Winter’s Night...”, care a debutat direct pe prima pozitie in clasamentul Billboard Classics.

Ca interpret solo si membru al trupei The Police, Sting a primit nu mai putin de 16 premii Grammy, doua Brit, un Glob de Aur, un Emmy, trei nominalizari la Oscar, trofeul Century Award oferit de Billboard Magazine si titlul de Persoana Anului in 2004 din partea MusiCares, precum si prezenta in “Rock and Roll Hall of Fame” si “Songwriters Hall of Fame”.

Odata cu mult apreciatul turneu mondial al lui Sting, Deutsche Grammophon/Cherrytree Records a lansat recent un pachet CD/DVD live, Live in Berlin, featuring the Royal Philharmonic Concert Orchestra, conducted by Steven Mercurio. Aceasta colectie exclusiva contine o serie de piese ce nu au fost lansate pana acum, alaturi de cateva dintre cele mai cunoscute hituri ale artistului, printre care “Roxanne,” “Every Little Thing She Does Is Magic”, “King Of Pain”, “Fields Of Gold”, toate "regandite” pentru un aranjament simfonic.

Avandu-l ca oaspete special pe Branford Marsalis, aceasta experienta de concert live poate fi descrisa drept Simfonie pura. Deutsche Grammophon/Cherrytree Records a lansat si un album de studio, Symphonicities, un material apreciat de critici din intreaga lume, printre piesele incluse in noul material numarandu-se “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne”, “Next To You”, “Englishman In New York”, “I Burn for You”, “Why Should I Cry for You” si “She’s Too Good For Me”.

Vezi aici site-ul oficial Sting si pagina de myspace.

Turneul mondial este promovat la nivel international de Live Nation si produs de RZO Entertainment, in asociere cu Universal Music Management & Productions.

Concertul de la Bucuresti din data de 6 iunie va fi organizat de Emagic, biletele pentru acest eveniment fiind disponibile incepand de vineri, 25 februarie, pe www.myticket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta, la mai multe categorii de pret: 395, 295, 195 si 135 lei.

SYMPHONICITY TOUR 2011:

 • 6 iunie - Bucuresti, Romania, Piata Constitutiei
 • 7 iunie, Sofia, Bulgaria, Georgi Asparuhov Stadium
 • 8 iunie - Belgrad, Serbia, Belgrade Arena
 • 10 iunie - Ljubljana, Slovenia, Stozice Arena
 • 18 iunie - Gdansk, Polonia, Ergo Arena Gdansk/Sopot
 • 22 iunie - Munchengladbach, Germania, Warsteiner HockeyPark
 • 23 iunie - Leipzig, Germania, Arena in Leipzig
 • 25 iunie - Salem, Germania, Schloss Salem
 • 30 iunie - Budapesta, Ungaria, Budapest Arena
 • 18 iulie - Mannheim, Germania, SAP Arena
 • 19 iulie - Munchen, Germania, Olymphiahalle
 • 22 iulie - St. Malo Du Bois, Franta, Poupet Festival
 • 23 iulie - Nimes, Franta, Nimes Festival

Traseul turneului se poate schimba. Orase aditionale urmeaza a fi confirmate.