Dupa Skunk Anansie si Pendulum, Asian Dub Foundation este cel mai nou nume confirmat in line-up-ul B’ESTFEST 2011. Trupa va concerta in cea de a doua zi a festivalului, pe 2 iulie. Cea de-a patra editie a B’ESTFEST va avea loc anul acesta in perioada 1 - 3 iulie, in zona Pipera Tunari, la 10 minute distanta de Piata Presei Libere.

Asian Dub FoundationFoto: Emagic

Asian Dub Foundation este o trupa ce abordeaza ritmuri dub, rapcore, dancehall si hard ragga-jungle, imbinate cu acorduri de chitara, sunete "etnice" de pe vinilurile parintilor si influente punk-rock.

Bazele fomatiei au fost puse in 1993, la Londra, unde Dr. Das, profesor in productie muzicala, si DJ Pandit G, promotor al drepturilor civile, s-au aliat cu Deeder Zaman, formand trupa care in scurt timp avea sa devina unul dintre cele mai mari nume de pe scena dub a Marii Britanii. Celor trei li s-au alaturat ulterior Sanjay Tailor aka Sun-J (midi, efecte de sunet) si Steve Chandra Savale aka Chandrasonic (chitara), moment ce a marcat debutul oficial al trupei in anul 1995 cu un EP intitulat "Conscious", material urmat de primul album "Facts and Fictions”.

Cu o prestanta live caracterizata drept “deosebit de energica si fascinanta”, succesul trupei a luat proportii din ce in ce mai mari, anul 1998 marcand lansarea unui nou album - "Rafi’s Revenge", ce le-a adus o prima nominalizare la ravnitele premii Mercury Prize.

Astfel, Asian Dub Foundation a devenit una dintre cele mai apreciate trupe live din Europa, reusind sa atraga atentia a numerosi fani, dar si colegi de breasla, colaborand si concertand o vreme alaturi de scotienii de la Primal Scream. Cu o prezenta puternica pe scena europeana si un stil bine foarte bine conturat, Asian Dub Foundation a cucerit si continentul american, sustinand o serie de show-uri sold-out, urmate de concerte in deschiderea turneului Beastie Boys.

Cel de-al treilea album, "Community Music”, a fost lansat in 2000 si marcheaza o reintoarcere la influentele etnice. Cu recenzii extraordinare primite din partea criticilor, Asian Dub Foundation si-a extins turneul in Australia, Noua Zeelanda si Japonia, castigandu-si renumele de una dintre cele mai "silitoare” trupe din lume.

Dupa lansarea a 6 materiale de studio, precum si diverse materiale de raritati si remixuri, best-of, live si limited release, Asian Dub Foundation a revenit in acest an cu un nou album, "A History of Now”, care introduce sunete si instrumente noi in compozitiile trupei, reprezentand "o noua marturisire a diversitatii si exprimarii libere prin cultura”.

Din componenta actuala a trupei fac parte Chandrasonic, Sun-J, Pandit G, Prithpal Rajput (aka Cyber), Aktarv8r, Martin Savale, Al Rumjen si Aktar Ahmed.

Vezi aici site-ul Asian Dub Fundation.

Cea de-a patra editie B’ESTFEST va avea loc in perioada 1-3 iulie in nordul Bucurestiului, in zona Pipera-Tunari. Alaturi de Asian Dub Foundation, in cadrul festivalului vor concerta si Skunk Anansie si Pendulum, noi confirmari si detalii despre festival urmand a fi facute publice in curand pe site-ul oficial, www.bestfest.ro.

Pana pe 22 martie, biletele vor putea fi achizitionate la preturi promotionale, cu o reducere de aproximativ 20% fata de pretul intreg, respectiv 95 de lei pentru o zi, 215 lei pentru abonamentul de 3 zile, iar pentru cei ce doresc si acces in camping pe durata festivalului, la abonamentul de 215 lei se va adauga si un voucher de 10 lei.

Ulterior datei de 22 martie, biletele vor fi disponibile la pret intreg pana in ziua evenimentului, respectiv 125 lei biletele de o zi, 265 de lei abonamentele de 3 zile, iar pentru acces in camping, la abonament se va adauga un voucher de 15 lei.

Incepand cu data de 1 iulie, prima zi de B’ESTFEST, biletele vor putea fi achizitionate in fiecare zi de la intrarea in zona de festival, la pretul de 150 de lei, in timp ce abonamentele vor fi disponibile doar in prima zi de festival, la pretul de 285 de lei, la acestea adaugandu-se pentru cei care doresc camping un voucher de 15 lei.