Povesti din Bucuresti, Targul de primavara, Targul V for Vintage Flower Power, Targul international de vinuri Good Wine, expozitiile Culorile Feminitatii si "Elena Cuza, prima doamna a Romaniei", conferinta "Japonia vazuta de un japonez care s-a format in Romania" si un concert "tribute" Simon & Garfunkel - sunt cateva dintre cele mai interesante evenimente ale acestui sfarsit de saptamana.

Targ de miere, BucurestiFoto: HotNews.ro

Vezi ce alte evenimente vor avea in acest weekend in Bucuresti. Lista cuprinde evenimente precum:

  • concurs de biciclete printre jaloane, baschet, darts, jonglerii cu mingea, concurs rollnet, instalare cort 2 secunde, stepper si y-golf
  • Baby Expo, un salon dedicat copiilor pana la 5 ani, mamicilor si tinerilor parinti
  • cursuri speciale de meditatie, relaxare, explorare personala si constientizare. Ghid: Maneesha James
  • expozitia de fotografie, pictura, sculptura si scurtmetraj "Pour Femme"
  • inscrieri pentru Cursul de Formator organizat de Institutul Bancar Roman
  • Folk & Lyrics Fest
  • concert Parov Stelar, John Digweed, Antipop aka Telepopmusik
  • concert The Mono Jacks - lansarea albumului "Now In Digital"
  • "French Connection" Cooking Class
  • conferinta "Maneaua ca fenomen, maneaua ca obiect de dezbatere publica"

Cei care doresc sa isi petreaca sfarsitul de saptamana in afara Capitalei, pot alege dintr-o serie de evenimente ce vor avea loc prin tara.

In perioada 12-13 martie, bucurestenii pot vizita Targul de Miere ce se va desfasura in perimetrul FIITEA Apimondia, Bd. Ficusului 40, colt cu Bd. Aerogarii. Intrarea publicului este libera, targul fiind deschis zilnic intre orele 09:00 - 18:00. Detalii despre eveniment gasiti aici.

Pe 12 si 13 martie 2011, in intervalul 09:00 - 18:00, Muzeului Taranului Roman gazduieste Targul de primavara. "Veti putea gusta din bunatatile Italiei si ale Olandei si veti simti aroma de neuitat a Greciei prin uleiuri sale de masline. Se vor alatura si producatori cu mezeluri felurite precum: Gheorghe Barza din Sibiu, Talmacel, cu produse afumate si cu minunatul salam de mistret, Dorin Bangala cu deja renumita branza de burduf cu ardei si cu telemea de oaie, Catalin Condriuc de la Botosani cu specialitati de rata si de curcan. Ca totul sa se incheie cu veselie se adauga un pahar de palinca de Bihor sau un pahar de suc de mere natural adus tocmai de la Malancrav".

In perioada 11 - 13 martie, la World Trade Plaza, se desfasoara Targul international de vinuri Good Wine. Detalii aici. Program:

  • vineri, intre orele 12:00 - 19:00
  • sambata, intre orele 10:00 - 19:00
  • duminica, intre orele 10:00 - 16:00

In zilele de 12 si 13 martie, Sala Dalles gazduieste Targul V for Vintage Flower Power. Pretul de intrare este de 10 lei si include o bautura. Detalii aici.

Tot in zilele de 12 si 13 martie, se desfasoara cursul Conservarea preventiva a colectiilor de biblioteca. Detalii aici.

De asemenea, in perioada 12 - 13 martie, Tara Fagarasului "descaleca" la Targul Taranului Roman - Earth Market, vis-a-vis de Piata de Flori George Cosbuc, in zona Uranus, in curtea The ARK. Detalii aici.

In perioada 12 - 27 martie, Palatul Sutu (muzeul orasului Bucuresti) (Bd. I.C. Bratianu, nr. 2) va fi gazda unor ateliere interactive de istorie, arta si muzica, denumite Povesti din Bucuresti. Programul lunar consta in 3 intalniri din care una va fi dubla (de la 11:00 la 13:00). Detalii aici.

Pana pe 27 martie, Elite Art Gallery este gazda expozitiei Culorile Feminitatii: nuduri realizate in contemporaneitate, pe suporturi si in tehnici clasice (ulei pe panza). Detalii aici.

Pana pe 2 aprilie, Anaid Art Gallery va gazdui expozitia Silent Faces. "Ce il determina pe acesta sa ucida? De ce criminalul comite pacatul capital? Este nebunie, instinct animal, dorinta de putere? Sunt intrebari la care expozitia "Silent Faces" nu ofera solutii sau raspunsuri clare". Detalii aici.

Pana pe 31 mai, bucurestenii pot vizita, la Muzeul National Cotroceni, expozitia "Elena Cuza, prima doamna a Romaniei". Expozitia recompune atmosfera fascinanta a secolului al XIX-lea la palatul Cotroceni, unde, nu pentru mult timp, a locuit doamna Elena Cuza.

Vineri, 11 martie

  • Filmul documentar Aria, la 100 de ani de la nasterea stralucitei soprane Maria Cebotari - MTR, Studioul Horia Bernea - 18:00
  • Concert Ada Milea - Club Prometheus - 21:00 - Piata Natiunilor Unite nr. 3-5 - invitat: Bobo Burlacianu (Fara Zahar)

Sambata, 12 martie

  • Concert "tribute" Simon & Garfunkel - cu trupa Central Park - Hard Rock Cafe - 22:30 - Soseaua Kiseleff 32
  • Cei 40+3 sfinti, Mucenici Party - Evarza Bar- 21:00 - Str. Episcop Radu 28. Detalii aici.
  • Curs de istorie a artei - "Nudul intre antichitate si impresionism" - cu Mihai Plamadeala - Galeria Municipiului Bucuresti - 10:30 - Strada Academiei 15. Detalii aici.

Duminica, 13 martie

  • Conferinta sustinuta de E.S. Kanji Tsushima: Japonia vazuta de un japonez care s-a format in Romania - Teatrul National I.L. Caragiale - 11:00 - Bd Nicolae Balcescu 2. Detalii aici.
  • Maneaua ca tradare nationala? cu Anca Giurchescu (etnocoreolog) si Speranta Radulescu (etnomuzicolog) - Centrul de Introspectie Vizuala - 19:00 - Strada Biserica Enei 16
  • Adrian Schiop despre cum au ingropat elitele Romaniei manelele - Centrul de Introspectie Vizuala - 20:30 - Strada Biserica Enei 16 - "Despre muzica, elite, dans, cocalari si complexele culturale si sociale ale romanilor".
  • Super Liga de Fotbal de Masa - Evarza Bar - 17:00 - Str. Episcop Radu 28
  • Atelier interactiv de istoria artei "Sa decoperim misterele Greciei antice" - se adreseaza in special copiilor incepand cu 4 ani - sunt organizate de Oana Marinache in perioada 13 martie - 3 aprilie 2011, duminica intre 11:00 si 12:30, la libraria Carturesti, str. Arthur Verona nr. 13-15. Inscrierile se incheie pe 11 martie. Detalii aici.
  • Pariu pe Prietenie - Club Mojo Brit Room - 20:30 - Strada Gabroveni 14 - Lectura: George Stanca. Lansari de carte: Prezentare Ioan Es. Pop, Clara Margineanu. Autori: Stefan Doru Dancus, Catia Maxim, Sorin Poclitaru, Emilia Danescu. Lectura: Maria Birsasteanu. Segment muzical: Emeric Imre, Ovidiu Mihailescu, Puiu Cretu, Adrian Bezna, Marius Dascau. Moderatori: Sorin Teodoriu, Stefan Ciobanu.
  • Concert Robin And The Backstabbers - Music Hall - 21:00 - Nicolae Titulescu 171

(Surse: comunicate, webPR.ro facebook, acasa.ro, port.ro, sapteseri.ro, 24fun.ro, evenimente-bucuresti.ro)