​Lista confirmarilor pentru cea de-a patra editie B’ESTFEST continua cu Lamb, duo-ul britanic urmand a se alatura celor de la Asian Dub Foundation pe 2 iulie, in cea de-a doua zi de festival, informeaza organizatorii. B’ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-3 iulie, la B’ESTFEST PARK (zona Pipera Tunari), la 10 minute de Casa Presei Libere.

LambFoto: Hotnews

Lamb reprezinta un duo de muzica electronica originar in Manchester (Marea Britanie) si este format din Andy Barlow (producator cunoscut si sub pseudonimul Hipoptimist) si Lou Rhodes. Stilul muzical al trupei, o fuziune de trip hop si sonoritati distinctive de jazz, cu influente de dub, breaks, drum and bass, si o puternica prezenta a elementului vocal, le-a garantat celor doi membrii succesul inca de la primul album, Lamb, piesa "Górecki" inclusa in acest material urcand rapid in varfurile clasamentelor muzicale.

Cel mai cunoscut single al lor, "Górecki", este o creatie inspirata din Simfonia a treia al lui Henryk Górecki, the Symphony of Sorrowful Songs, piesa fiind utilizata in nenumarate campanii publicitare pentru un cunoscut brand de bere sau pentru jocul video Tomb Raider: Underworld, fiind totodata prezenta si pe coloana sonora a filmului "I Still Know What You Did Last Summer".

Desi Lamb si-a extins componenta in nenumarate randuri, incluzandu-i de-a lungul timpului pe bassist-ul Jon Thorne, chitaristul islandez Oddur Mar Runnarson sau tobosarul danez Nikolaj Bjerre, nucleul trupei l-a constituit mereu formula duo-ului deja consacrat.

Trupa se poate lauda cu

  • 4 albume de studio - Lamb (1996), Fear of Fours(1999), What Sound (2001), Between Darkness and Wonder (2003)
  • 3 compilatii de success: Back to Mine: The Voodoo Sessions (2004), Best Kept Secrets: The Best of Lamb 1996-2004 (2004), Lamb Remixed (2005)
  • nenumarate hit-uri precum "Gabriel",  "B Line", "Softly" sau "Wonder"

In ciuda faptului ca au ajuns sa fie considerati un fenomen al industriei muzicale din Marea Britanie, cei doi membrii au decis sa se desparta, dedicandu-se unor proiecte muzicale solo.

In februarie 2009, organizatorii festivalului The Big Chill au anuntat o reintoarcere a trupei Lamb pentru editia din acel an a festivalului. Au urmat alte aparitii live la cateva dintre cele mai mari festivaluri din Europa, iar in decembrie 2010 trupa anunta deja pregatirile pentru lansarea celui de-al cincilea album de studio din cariera de grup, spre bucuria fanilor din lumea intreaga.

Vezi aici site-ul trupei Lamb si pagina de myspace.

Vara aceasta, Lamb va concerta pentru prima oara si in Romania, in cadrul B’ESTFEST, pe data 2 iulie, in cea de-a doua zi a festivalului. Cea de-a patra editie B’ESTFEST se va desfasura in perioada 1-3 iulie, intr-un spatiu verde din nordul Bucurestiului, in zona Pipera-Tunari.

Biletele

  • vor putea fi achizitionate la preturi promotionale, cu 20 % reducere din pretul intreg, respectiv 95 de lei pentru o zi, 215 lei pentru abonamentul de 3 zile, iar pentru cei ce doresc si acces in camping pe durata festivalului, la abonamentul de 215 lei se va adauga si un voucher de 10 lei
  • promotia este valabila doar pana pe data de 22 martie, biletele urmand a fi ulterior disponibile la pret intreg pana in ziua evenimentului, respectiv 125 lei biletele de o zi, 265 de lei abonamentele de 3 zile, iar pentru acces in camping, la abonament se va adauga un voucher de 15 lei.
  • incepand cu data de 1 iulie, prima zi de B’ESTFEST, biletele vor putea fi achizitionate in fiecare zi de la intrarea in zona de festival, la pretul de 150 de lei, in timp ce abonamentele vor fi disponibile doar in prima zi de festival, la pretul de 285 de lei, la acestea adaugandu-se pentru cei care doresc camping un voucher de 15 lei.