Vin delegati din 46 de tari, vor fi prezentari magistrale si prezentari in grupuri de lucru mici, va fi o expozitie. Timp de trei zile, la Sevilla se desfasoara conferinta Velo City 2011 (23 - 25 martie).

Ciclovida SevillaFoto: sociedad-sostenible.blogspot.com

O oda adusa bicicletei la modul serios, o ocazie pentru autoritatile locale din diverse orase ale lumii de a impartasi din experienta si un mod de a cauta solutii pentru decongestionarea traficului urban in Europa si in lume. Sloganul acestei editii este "El ciclo de la Vida / The Cycle of Life".

Din Albania in Ghana

Romania lipseste de la conferinta, nici un oficial din tara noastra nu este pe lista participantilor. In schimb, exista o delegata din Albania, doi din Ghana, unul din Kenya, unul din Malawi. Toate continentele sunt reprezentate, semn ca bicicleta este folosita peste tot in lume.

Abordarile sunt diferite: Belgia, Olanda si Danemarca vor vorbi despre retetele lor de succes in promovarea bicicletei ca mijloc de transport, delegatii din tarile africane vor povesti despre modul in care bicicleta i-a ajutat pe sateni sa castige mai multi bani din munca lor, Franta va arata cum s-a implementat sistemul de bike-sharing in Paris si in alte orase, Spania va vorbi despre dezvoltarea retelelor de piste pentru biciclisti.

Iata unele dintre cele mai interesante prezentari:

  • Costurile traficului ciclist pentru economie: Michael Meschik, Insitutul pentru Studii de Transport, Austria
  • Promovarea ciclismului prin social media: Martijn van Es, Fietersbond, Olanda
  • Cum se poate integra bicicleta ca mod de transport: Roelof Wittink, I-CE, Olanda
  • Planificarea si investitiile pentru mobilitatea urbana durabila in tarile in curs de dezvoltare si cu economii emergente: Christian Schlosser, UN-Habitat
  • Sistemele publice de bike-sharing JCDecaux: Sebastien Decaux, JCDecaux, Franta
  • Castile pentru biciclisti: avem nevoie de o legislatie europeana? : Britta Wieskotter, Universitatsklinikum Munster, Germania

In afara prezentarilor si a discutiilor din grupurile de lucru, mai sunt prevazute momente de socializare si de dezbateri individualizate.

In cadrul expozitiei, unele companii si organizatii isi vor prezenta la standuri oferta, serviciile si produsele. Printre expozanti, se afla: JCDecaux (Franta), Eco-counter (Franta), Red de Ciudades por la Bicicleta (Spania), Bikedispenser (Olanda), Cyclehoop (Marea Britanie).

In 27 martie, ca o celebrare a culturii bicicletei in orasele europene, va avea loc "Ciclovida, duminica lipsita de masini". Majoritatea strazilor si bulevardelor din Sevilla vor fi inchise aproape toata ziua, pentru a face loc biciclistilor si celor care vor sa folosesca rolele sau alte mijloace de transport nepoluante. Este o manifestare care a inceput in orase din America Latina si care se raspindeste acum in Europa.

Hotnews va va tine la curent cu desfasurarea conferintei Velo City 2011 prin corespondente din Sevilla.

Mai multe detalii, pe site-ul conferintei: http://www.velo-city2011.com.