Tabara de echitatie, tabara de escalada, Pedalarea de Primavara, Concursul National de Sarituri peste Obstacole, Maros Bike XCO Cup, Cupa EVW Enduro Monteoru la motociclism, "Sfintirea mugurilor de salcie - matisori", Drumul Oualor Incondeiate, "Cu trasura la Cetatea de Scaun" - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati pentru care puteti opta in acest weekend prin Romania.

Parada ElefantilorFoto: Agerpres

Evenimente sportive

In perioada 15 -17 aprilie se desfasoara, la Campina, Concursul National de Sarituri peste Obstacole. Evenimentul poate fi vazut la baza hipica "Sport Horse", incepand cu ora 10:00. Detalii si program gasiti aici.

In perioada 16-17 aprilie se desfasoara, in zona "Calcarele de la Ampoita" din Muntii Trascau, a 7-a editie a taberei de escalada organizate de Sectia Universitara Cluj a C.A.R. Cazarea se va face la cort sau la una din pensiunile din zona. Detalii aici.

Pe 16 si 17 aprilie se desfasoara Cupa EVW Enduro Monteoru la motociclism. Concursul se va desfasura in municipiul Buzau si la Sarata Monteoru. Detalii si program aici.

Pe 16 aprilie are loc, in Cluj-Napoca (in padurea Faget), a doua editie a Maros Bike XCO Cup. Detalii aici.

Pe 16 aprilie are loc, la Medias (in zona padurii Binder Bubi si a Platoului Buzdului), Crosul Binder, incepand cu ora 10:00. Detalii aici.

Pe 16 aprilie, la Timisoara, va avea loc Cupa Primaverii la Squash. Evenimentul va avea loc la Squash Club Timisoara, de pe str. Pestalozzi nr. 20, de la ora 10:00. Detalii aici.

Tot la Timisoara, pe 17 aprilie, are loc Pedalarea de Primavara. "Ii asteptam pe toti biciclistii, cu mic cu mare, sa se adune pe Platforma Timco (Intersectia Str. Gheorghe Lazar - Calea Circumvalatiunii) la Casa Verde pentru Biciclete incepand cu ora 10:00". Detalii aici.

In perioada 17-22 aprilie, la Brasov, se desfasoara tabara de echitatie "Calare la poalele muntilor", eveniment dedicat copiilor cu varsta intre 6-14 ani.

"Stii ce rol aveau caii in trecut? Calul balan se naste alb? Cum voi reusi sa comunic cu caii? In ce consta ingrijirea cailor? Ce sunt zabala si fraul? La ce servesc scarita si saua? De ce echipament am nevoie pentru a calari?

De asemenea descopera placerea de a urca in sa, de a calari la pas si la trap, la coarda, in manejul cu nisip, de a face drumetii ecvestre prin imprejurimi, la poalele muntilor. Instructajul se face in functie de nivelul la echitatie, incepator sau avansat.

Programul taberei include lectii de echitatie, notiuni practice si teoretice din domeniul ecvestru sub forma de jocuri, concursuri cu premii, vizionare film, plimbare cu caruta trasa de cai, trasee cu bicicleta, drumetii pe carari de munte, vizita la Paradisul Acvatic si la Parc Aventura, activitati cultural - artistice si recreative in aer liber, seri distractive si petrecere". Detalii aici.

Moda

Intre 15 si 17 aprilie se desfasoara, la Iuliu Mall Iasi un targ handmade si un atelier de incondeiat oua (etaj 2, zona karma).

Expozitii

Pana la mijlocul lunii mai poate fi vizitata expozitia "Mon boudoir" de la Muzeul National Peles, ce "recompune universul feminin al reginelor Romaniei, prin intermediul pieselor din patrimoniul regal: obiecte uzuale, servicii de toaleta, flacoane de parfum, cutii de fard, bijuterii, piese de mobilier s.a., purtand semnatura unor artisti si manufacturi vestite: Emil Galle, Julius Hoffmann, Louis Comfort Tiffany, August Bembe etc.

Nu vor lipsi din expozitie: afisul publicitar (aparut cu succes in perioada Belle Epoque, prin intermediul carora artistii isi promovau noile firme de parfumerie, casele de moda in voga, piesele de teatru pariziene), pudriere celebre, flacoane si vasciore pentru crema, coliere din sticla millefiori lucrate in atelierele italiene Murano, ace de par din argint filigranat cu pietre semipretioase, perii de par cu manere din argint, flacoane de parfum din cristal, serviciul de toaleta din alama avand ca decoratie crucea gamata din email a reginei Maria, piese de mobilier comandate in perioada anilor 1900. Detalii aici.

Evenimente diverse

Pe 19 aprilie are loc, in parcul Mara din Baia Mare, o parada a elefantilor. Evenimentul este organizat de Circul Gartner.

In perioada 16 - 22 aprilie, Era Park din Iasi gazduieste Targul de Paste: mestesugari, artisti hand-made, cadouri specifice sarbatorilor Pascale si produse traditionale din mai multe regiuni ale tarii.

Tot in Iasi, in perioada 15-17 aprilie, la Parohia Toma Cozma din Iasi, este organizata editia speciala de Sfintele Pasti a ECOAGRIS - Targul pentru sanatatea ta. Detalii si program aici.

Vezi aici o lista completa cu evenimentele din Baia Mare.

Vezi de asemenea liste cu evenimentele din Timisoara si Cluj.

Mai multe evenimente din Iasi pot fi vazute aici si aici.

Evenimente culturale

Ce evenimente au loc de Florii si Paste in Bucovina:

  • Duminica: Duminica Floriilor in Bucovina, Deschiderea Targului de Pasti, expozitia gastronomica "Gusta din Bucovina!", concert Grigore Lese, Sfintirea mugurilor de salcie - "matisori"
  • Luni-Vineri (18 - 22 aprilie): Pictatul Oului Urias, Drumul Oualor Incondeiate, "Cu trasura la Cetatea de Scaun", Acasa in Bucovina (turism de familie), Miniaturi Bucovinene (expozitie fotografica de oua), Focul din Joia Mare. 

Detalii si program gasiti aici.

Pana pe 17 aprilie, caravana Gaudeamus se afla in Cluj-Napoca. Editia a XII-a se desfasoara in Piata Unirii - Matei Corvin, in incinta unui pavilion expozitional mobil. Detalii si program gasiti aici.

Concerte

Prima parte a turneului "Folk-Jazz sub Luna Patrata", sustinut prin tara de Alina Manole. Detalii aici.

  • 14 aprilie - Cluj-Napoca - Gambrinus Live Stage
  • 15 aprilie - Targu Mures - Teatru 74
  • 16 aprilie - Reghin - Dogma Pub
  • 17 aprilie - Zalau - Diesel Club
  • 18 aprilie - Zalau - recital in cadrul unui concert caritabil destinat ajutorarii copiilor cu sindrom Down
  • 20 aprilie - Iasi - Foaierul Blocului de Productie Radio Iasi, in cadrul suitei de evenimente "Sarbatori Pascale la Radio Iasi"

Turneu national Vunk "Vreau o tara ca afara":

  • 15 aprilie - Deva - John's Cafe
  • 16 aprilie - Bucuresti - The Floor
  • 7 mai - Calafat - Zilele Orasului

In aceasta perioada, trupa byron se afla intr-un turneu national de promovare a noului album, intitulat Perfect. Program:

  • 15 aprilie - Timisoara, 700 Coffee & Lounge
  • 22 aprilie - Bucuresti, Wings Club
  • 6 mai - Bacau, The Stage

Luna Amara concerteaza luna aceasta in mai multe cluburi din tara

  • 15 aprilie - Bucuresti - Music Hall - ora 21:00
  • 16 aprilie - Craiova - Cafe Teatru Play - ora 21:00 - 10 lei
  • 30 aprilie - Vama Veche - tba

In perioada 15-17 aprilie se desfasoara Romanian Madness Tour, sustinut de trupele Mastic Scum si Necrovile.

  • 15 aprilie - Brasov - Rockstadt - alaturi de Code Red, Casus si N.E.G.A.T.I.V.
  • 16 aprilie - Bucuresti - Fabrica - alaturi Psychogod, Casus, Days Before Disappearance, Vepres
  • 17 aprilie - Iasi - Brutal Fest 3 in Bar Hand - alaturi de Vile Obsession, Boratorii, P.O.V., Merkes

Alte concerte:

  • 16 aprilie - Oradea - Agnus Dei - concert de Paste la Universitatea Emanuel - 19:00 - participa Corul mixt de camera Emanuel in colaborare cu orchestra si Corul Deo Gloria condus de Ovidiu Miculas. Este invitat si Ansamblul de clopotei condus de Lucian Filip.
  • 16 aprilie - Galati - Kumm, Remember Today, Passcall, Nosferatu si Greenish, Over, Psihoanaliza, Non Toxic, Rebel Fara Puls, LMK - Club Zodiar - 20:00
  • 16 aprilie - Arad - Niste Baieti - Club Flex - 22:00 - str Unirii, nr 5. Detalii aici.
  • 16 aprilie - Cluj - Dance Trauma, Ska Fara Trompete, Rehab Nation - Flying Circus - 21:00

Evenimente programate pentru saptamanile viitoare

Pana pe 1 iunie se pot face inscrierile pentru Maratonul Tarii Gugulanilor - Poiana Marului (ciclism), ce va avea loc pe 26 iunie. Detalii aici.

In aceasta perioada se fac inscrierile pentru Hercules Maraton (21 mai - Valea Cernei - proba de maraton si semi-maraton) si EcoMarathon (7 mai - Moieciu). De asemenea, prima editie a Maratonului Apuseni va avea loc pe 25 iunie. Detalii aici.

Parintii pot alege in aceasta perioada sa isi inscrie copiii la Tabara medievala de limba engleza pentru copii (varste intre 9 si 12 ani), ce se va desfasura in localitatea Moeciu de Sus, intre 19 si 25 iunie, gazduind cate sase serii de cate o saptamana fiecare. Tabara Medievala copii este destinata copiilor intre 5 si 16 ani. Timp de o saptamana, aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si se vor imbraca in costume medievale. Domnitele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice. Detalii aici.

Pana pe data de 2 mai se pot face inscrierile pentru Drumetia din Muntii Scorpiei (Africa de Sud), ce se va desfasura intre 9 si 16 iulie. Participantii cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani vor avea prioritate dar se admit si exceptii. Detalii aici.

De 1 mai, iubitorii muzicii electronice din tara pot petrece la mare. The Mission 2011 se desfasoara in perioada 29 aprilie - 1 mai, la malul marii (Plaja Mamaia Nord). Detalii aici.

(Surse: facebook, webPR.ro, hotnews.ro, pasiunea.eu, insport.ro, ziuadevest.ro, port.ro, alerg.ro, folkblog.ro, clubulalpinroman.net, emaramures.ro, iasilife.ro, ziuadecj.ro, metalhead.ro)