Amy Winehouse va concerta in Bucuresti pe 15 august, pe stadionul Iolanda Balas Soter, informeaza organizatorii. In perioada 26 - 29 aprilie, fanii au acces la primele 1000 de bilete, care se vor vinde cu 20% reducere.

Amy WinehouseFoto: amywinehouse.com

Artista britanica Amy Winehouse este recunoscuta pentru combinatia unica de jazz si soul care-i caracterizeaza muzica. De asemenea, Amy este unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor insulare, pentru scandalurile provocate de viata sa personala tumultuoasa.

Producatorul american Quincy Jones a declarat ca Amy Winehouse este atat de talentata, incat "vine de pe alta planeta", sustinand ca este onorat de faptul ca artista britanica canta pe albumul sau de coveruri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

"Frank", exceptionalul sau album de debut din 2003, recompensat cu discul de platina, i-a adus comparatii cu legende precum Billie Holiday, Lauryn Hill sau Macy Gray.

Trei ani mai tarziu, in octombrie 2006, apare "Back To Black", un album care reinventeaza sound-ul "girl-group" al decadei `50 -`60. Albumul marcheaza trecerea deplina a solistei intr-o noua etapa, feminitatea, si o tranforma in preferata criticilor din intreaga lume, propulsand-o ca fenomen pop mondial. Include o colectie uimitoare de hituri cu influente funk ("Rehab", "You Know I'm No Good" si "Back To Black") si ii aduce nenumarate premii (5 Grammy-uri, 2 Brit Awards, un Igor Novello). De asemenea, artista devine unul dintre putinii artisti britanici care au vandut mai mult de 10 milioane de copii per album.

Vezi aici site-ul artistei Amy Winehouse.

harta concert Amy Winehouse

harta concert Amy Winehouse

Foto: Events

Din 26 aprilie, cei mai infocati fani ai artistei au la dispozitie doar 4 zile (26 - 29 aprilie) pentru a cumpara primele 1000 bilete cu 20% reducere. Cumparatorii pot alege dintre urmatoarele categorii de locuri:

  • Gazon B - 104 lei
  • Gazon A - 144 lei
  • Golden Ring - 216 lei
  • Premium - 280 le
  • Categoria VIP (600 lei) nu beneficiaza de discoun

Din 30 aprilie, tichetele vor fi disponibile la pret intreg:

  • Gazon B - 130 lei
  • Gazon A - 180 lei
  • Golden Ring - 270 lei
  • Premium - 350 lei
  • VIP - 600 lei

Biletele se gasesc in reteaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si prin intermediul site-ului www.eventim.ro. Pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Events din Bd. Lascar Catargiu nr. 15 A sau la sediul Eventim din str. Polona nr. 15. Evenimentul este organizat de Events.

Biografie Amy Winehouse

Fiica unui sofer de taxi si a unei farmaciste, Amy Jade Winehouse (28 ani) a crescut in Southgate, in nordul Londrei. Primii ei ani din viata au fost incojurati de jazz. Muzicieni de profesie, multi dintre unchii din partea mamei cantau jazz; bunica din partea tatalui a avut o poveste de dragoste cu legendarul jazzman britanic Ronnie Scott. Acasa, asculta necontenit colectia de jazz a parintilor sai: Dinah Washington, Ella Fitzgerald si Frank Sinatra. In adolescenta, dezvolta o pasiune pentru TLC, Salt-N-Pepa si alte trupe americane de R&B si hip-hop.

La varsta de 16 ani, este exmatriculata de la scoala Sylvia Young Theatre School, dar in acelasi timp profita de prima oportunitate: solistul pop Tyler James trimite o caseta demo de-a ei managerului sau, care se afla in cautarea unui vocal jazz. Urmeaza primul sau contract de inregistrari, cu Island Records. Pana la sfarsitul anului 2003, la varsta de 20 de ani, casa de discuri ii lanseaza pe piata primul album, "Frank". Beneficiind de contributia producatorului Salaam Remi, amalgamul de jazz, pop, soul si hip-hop semnat de Winehouse atrage critici entuziaste. Albumul este nominalizat la Mercury Music Prize in 2004 si pentru 2 premii Brit, iar piesa "Stronger than Me" castiga un Igor Novello pentru cel mai bun cantec contemporan.

Debutul profesional este urmat de o atentie marita din partea presei, care se concentreaza din ce in ce mai mult pe viata personala agitata a artistei. Winehouse rateaza mai multe concerte live si aparitii TV din cauza consumului de alcool. In consecinta, in 2006, managementul casei de discuri ii sugereaza sa se interneze la dezalcoolizare. Rezultatul? Rupe contractul cu compania, dar lanseaza arhicunoscutul hit "Rehab" (multa vreme in Top Ten-ul britanic) si totodata primul single de pe al doilea album din cariera sa, multi-aclamatul "Back to Black".

Purtand amprenta aceluiasi Salaam Remi, dar si a DJ-ului/interpretului Mark Ronson, albumul abandoneaza intrucatva jazzul, evocand mai degraba muzica trupelor feminine din anii `50/`60, cu influente rock&roll si soul. Buzz-ul din jurul lansarii este atat de mare incat incepe sa depaseasca granitele UK; cativa raperi si DJ inregistreaza remixuri ale melodiei, asta fara a mai pune la socoteala coverurile inregistrate de Prince si Arctic Monkeys.

Exact ca si in Marea Britanie, Winehouse devine "subiectul" zilei: apare pe coperta unor publicatii prestigioase precum Rolling Stones si Spin. La scurta vreme insa, isi anuleaza turneul pe care-l anuntase in America de Nord. Presa relateaza despre internarea sa si eforturile de a se rupe de consumul de alcool si droguri, dar managementul artistei neaga zvonurile, afirmand ca anularea turneului se datoreaza epuizarii. Escapadele sale in cluburi de noapte si relatia zbuciumata cu sotul sau, Blake Fielder Civil sunt deseori sub lupa tabloidelor de pe ambele margini ale Atlanticului.

In februarie 2007, la o luna dupa ce Winhouse castiga premiul pentru Best Female Artist la Brit Awards, Universal lanseaza "Back to Black" in SUA. LP-ul se claseaza mai sus decat orice alt debut al unei artiste britanice, si ramane in Top Ten cateva luni, vanzand un milion de copii pana la sfarsitul lunii.

Antiteza dintre succesul comercial si criticile elogioase versus o viata personala permanent in criza au generat diferite reactii. Revista New Statesman a numit-o pe Winehouse "o gura-spurcata, dar o diva cu picioarele pe pamant", in timp Philadelphia Inquirer rezuma, atunci cand Amy avea 24 de ani: "Are sase nominalizari Grammy si planeaza cu capul inainte catre succes si disperare, cu un sot dependent aflat in inchisoare, parinti exhibitionisti cu un rationament chestionabil, si paparazzi constant pe urmele ei. In acelasi timp, designeri haute-couture precum Karl Lagerfeld isi aproprie stilul ei ravasit si o marketeaza elitelor proclamand-o noua Bardot".

In prezent, Amy lucreaza la cel de-al treilea album al sau. Solista marturiseste pe site-ul sau ca "Nu stim inca cum vor suna piesele, sau despre ce vor fi versurile. Dar, fiti siguri, va face, inca o data, lumea sa se ridice in picioare si sa asculte". (sursa: Events)