Un cross in Parcul Tineretului, Festivalul Luminii in Parcul Carol, un documentar despre Banksy, conferinta "Fictiunea de interior a poeziei" (Ruxandra Cesereanu), Turneul Romanian Grand Prix de sarituri peste obstacole, Zilele Muzeului Militar National, Wonder Garage Sale, targul de carte Kilipirim, EUROPAfest, Cosmobeauty, Festivalul Filmului European, spectacole in memoriam Mihaela Runceanu, Maria Callas si Queen, o sesiune de autografe Alexandru Andries, concertele Grigore Lese si ultimele horitoare, Shakira, Damian Draghici si Nigel Kennedy - sunt cateva dintre cele mai interesante evenimente ale acestui sfarsit de saptamana in Bucuresti.

AeroNautic ShowFoto: Agerpres

Cei care doresc sa petreaca weekendul in afara Bucurestiului pot alege dintr-o lista de evenimente postata aici.

Vezi aici cum va fi vremea in weekend.

Lupte de Mini-Sumo intre roboti, la InfoMatrix 2011. Pe 6 si 7 mai, in Capitala, 250 de liceeni si studenti din 38 de tari se intrec in roboti si tehnologie IT. Intre orele 11:00 si 19:00 poate fi vizitata si o expozitie. Detalii aici.

In perioada 6-8 mai, clubul de calarie si echitatie Equestria organizeaza in baza hipica "Stefan Stoica" prima editie a concursului de sarituri peste obstacole "Cupa Equestria". In incheierea acestuia, duminica, 8 mai, debuteaza si Turneul Romanian Grand Prix de sarituri peste obstacole.

Bucurestenii sunt invitati la numai 17 km de Bucuresti, in localitatea Tancabesti, sa se bucure de spectacolul oferit de cei peste 120 de cai inscrisi in concurs, care vor participa la probe de baraj, cu cronometru sau cu Joker. Programul competitional se desfasoara zilnic intre orele 9 - 18. Intrarea este libera. Detalii aici.

In perioada 6-8 mai, la Palatul Copiilor, se desfasoara Targul Ofertelor Extrascolare. Intrarea este libera. Detalii aici.

Sambata, 7 mai, de la ora 12.00, clubul La Scanteia (Bd. Ferdinand, 73) gazduieste un targ vintage: pentru a participa la targ, costumatia este obligatorie: Sandy Bell si Batman. Intrarea: 5 lei.

In perioada 7-8 mai se tine cea de-a XI-a editie a Zilelor Muzeului Militar National. Tema din acest an este Ostasul in cele doua razboaie modiale, dat fiind ca anul acesta se comemoreaza 95 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial si 70 de ani de la inceperea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Detalii si program aici.

Pe 7 si 8 mai, la clubul Underworld (Coltei 48) se desfasoara targul Vintage Never Dies. Program: 12:00-19:00. Intrarea este libera.

Tot pe 7 si 8 mai se desfasoara Wonder Garage Sale, editia a doua, pe strada Popa Nan, nr. 82. La acest targ poti aduce sau cumpara haine, carti, discuri sau obiecte decorative. Intrarea: 5 lei.

In acest weekend, la galeria Dalles, se desfasoara Kilipirim, cel mai mare targ de carte cu discount: atelierele de creatie destinate adultilor si copiilor, atelierul de inventat povesti, expozitie de titluri de autor si texte folclorice, imprimate, ilustrate si legate manual, alaturi de rame, montaje, caiete, agende si alte surprize facute de mainile mesterilor priceputi. Participarea la workshopuri este gratuita. Detalii si program aici.

In perioada 5-15 mai se desfasoara, la Cinema Studio si Cinemateca Eforie, Festivalul Filmului European, editia a XV-a. Detalii aici.

Tot in perioada 5-15 mai, poate fi vizitata, in Sala Gheorghe Focsa (Muzeul Satului), expozitia de fotografie "Carnavalul din Uruguay" - cea mai importanta sarbatoare din Uruguay. De miercuri pana duminica, intre orele 11:00 si 19:00.

Pe 7 si 8 mai se desfasoara un Curs de Citire Fotografica. Intre 9:00 si 17:00, participantii invata tehnica de PhotoReading. In acest interval, ei citesc 4 carti si mai multe articole. Detalii si inscrieri aici.

In 6 si 8 mai, la Sala Palatului, se desfasoara Cosmobeauty, eveniment ce reuneste expozitiile NailExpo si Hair & Makeup Fest - Estetica aplicata (cosmetica faciala si corporala) si Medicina estetica. Detalii aici.

Intre 7 si 13 mai se desfasoara EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneste jazz-ul, blues-ul, pop-ul si muzica clasica. Detalii si program aici.

Vineri, 6 mai

  • Tinerii pana in 35 de ani au intrare libera la Muzeul National al Taranului Roman, de Ziua Nationala a Tineretului - Program de vizitare MTR 10:00-18:00 - Ultima intrare la ora 17:30
  • I love the 90's cu Brugner - Elephant Pub & Live Music - 22:00 - Gabroveni 16
  • concert unplugged Trooper - invitati Mihnea Blidariu (Luna Amara), Dan Iliescu (Timpuri Noi), Alin Achim (ex. Cargo), Sorin "Pepino" Vasile (Parlament) - Club Wings - 21:00 - Mihai Eminescu 127
  • concert Make The Girl Dance - Berlin Club - 22:00 - Strada Constantin Mille 4. Detalii aici.
  • concert Partizan - True Club - 20:30 - Splaiul Independentei, colt cu Selari. Detalii aici.
  • concert Tapinarii - Sliders Caffe&Club - 22:00 - Bd. Dacia nr. 106. Detalii aici.

Sambata, 7 mai

  • AeroNautic Show 2011 - Lacul Morii - Parcul Crangasi - Evenimentul incepe la ora 11:00. Accesul publicului este liber. Detalii aici.
  • Start pentru sanatate - cross - Parcul Tineretului - 10:00. Detalii aici.
  • seminar Dr. Cristian Andrei - Sediul Doremi pentru copii - 11:00 - 16 dec. 1989, nr. 8, ap.15 - Piata Maria. Detalii aici.
  • "Pentru Voi, Muguri Noi" - in memoriam Mihaela Runceanu - Casa de Cultura a Studentilor - 18:30 - Plevnei 61 - Artisti in concert: Silvia Dumitrescu, Marina Florea, Miki (ex.K-pital), Ioana Sandu, Marian Stere, Catalin Magdalinis, Ion Radu, Francesca Suciu si alte tinere talente
  • concert Ava Inferi si Negura Bunget - Wings Club - 22:00 - Mihai Eminescu 127. Detalii aici.
  • Festivalul Luminii - Parcul Carol - 21:00-23:00. Detalii aici.
  • Atelier practic de aranjamente florale - Fundatia Calea Victoriei - Str. Caimatei, Nr. 20, Et. 3 (linga Piata Rosetti). Detalii aici.
  • Workshop managementul stresului - Sediul Clinicii Aquamarin - 10:00-16:00 - Bd. Decebal nr. 6
  • Atelier de Inventat Povesti - cu Mario Barangea - 15:00 - Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3. Detalii aici.
  • Cursuri de arta pentru copii 8-13 ani - Galeria MORA - 10:00 - Grigore Mora 39, la mansarda. Detalii aici.
  • Atelier de dans pentru copii - Fundatia Calea Victoriei - 15:00 - Str. Caimatei, nr. 20, et. 3 (linga Piata Rosetti). Detalii aici.
  • Atelier interactiv despre Lumea dinozaurilor - galeria 418 - 16:30 - Intrarea Armasului nr. 12, etaj 2 (zona pietei Lahovary). Detalii aici.
  • Sesiune de autografe Alexandru Andries - Delicatese Florescu - 14:00-16:00 - Str. Radu Cristian nr. 6 (langa Piata Rosetti). Detalii aici.
  • concert Grigore Lese si ultimele horitoare - Sala Radio - 20:00 - Str. General Berthelot. Detalii aici.
  • concert Shakira - Piata Constitutiei - in deschidere Smiley si Bosquito. Detalii aici.
  • concert "tribut" Queen - Hard Rock Cafe - 22:30 - Kiseleff 32 - formatia Everqueen. Detalii aici.
  • concert Folk-Jazz sub Luna Patrata - Alina Manole - Clubul Taranului - 21:00 - Kiseleff nr 3

Duminica, 8 mai

  • concurs de ciclism cross country - Prima evadare - Bucuresti-Snagov. Detalii aici.
  • Curs: Legile Comunicarii Oneste - Mandala Club - 10:00 - Strada Paleologu 20
  • Conferinta cu tema Fictiunea de interior a poeziei - Ruxandra Cesereanu - Sala Atelier a Teatrului National - 11:00 - Bd. Nicolae Balcescu, nr. 2. Detalii aici.
  • Ateliere pentru copii - Imperiul Roman - galeria 418 - 16:30-18:00 - Intrarea Armasului, nr. 12, etaj 2 (Piata Lahovary). Detalii aici.
  • Cursuri de arta pentru copii 5-8 ani - Galeria MORA - 10:00 - Grigore Mora 39, la mansarda. Detalii aici.
  • concert Nigel Kennedy si Damian Draghici - Piata Constitutiei - 19:30 - Classical Meets Jazz. Detalii aici.
  • spectacol "Toti cinci" de la "Passe-Partout Dan Puric" - sala Rapsodia - 19:00 - Str. Lipscani nr. 53. Detalii aici.
  • Daniel Fat si Improvisneyland - improvizatie si folk-up comedy - Cinema Patria - 20:00 - Intrarea e la latitudinea fiecaruia: donatie in palarie intre 10-25 lei/persoana, care cat doreste si simte.
  • Omagiu Maria Callas - Opera Romana - acces gratuit - 19:00
  • Proiectie despre Banksy (documentarul Exit Through The Gift Shop) - The Ark - 21:00 - (Str. Uranus 150
  • concert Haggard - The Silver Church Club - 21:00 - The Dark Symphony Tour 2011. Detalii aici.
  • concert Riverside - Kulturhaus - 21:00 - Str. Sfanta Vineri nr. 4 - una din cele mai bine cotate trupe de progressive din Europa. Detalii aici.

Inscrieri pentru evenimente viitoare

Pana pe 8 mai se pot face inscrierile pentru cursul Managementul riscului in prevenirea si combaterea spalarii banilor la Institutul Bancar Roman. Cursul se va desfasura in perioada 12-13 mai, orele 9-17. Detalii aici.

Tot pana pe 8 mai se fac inscrierile pentru Creativity Blueprints, scoala gratuita de creativitate in publicitate, ce se va desfasura in perioada 16-23 mai, la MNAC. Detalii aici.

Pana pe 10 mai se pot face inscrierile pentru Cursul Prevenirea si combaterea fraudelor ce afecteaza institutiile financiare la IBR. Cursul va avea loc pe 14 mai, orele 9-16. Detalii aici.

In aceasta perioada se fac inscrierile pentru Balul Bucurestiului Interbelic, editia a II-a, ce va avea loc pe 26 mai, la Cercul Militar National. Detalii aici.