Grigore Lese va canta pe 7 mai, la Sala Radio, insotit de ultimele horitoare: Maricuta din Suciu, femei batrane din Tara Lapusului, femei din Tinutul Padurenilor, batrana Steriana de la Galati si nepoata sa adolescenta, ucraineanca Maria si horitoarele si muzicantii de la Iza. Usile se deschid la ora 19:00, iar spectacolul incepe la ora 20:00. Dupa aceasta ora nu va mai fi permis accesul in sala.

Grigore LeseFoto: Agerpres

Concertul "Grigore Lese si ultimele horitoare" are loc sambata seara, la Sala de Concerte ”Mihail Jora” (Sala Radio - Strada General Berthelot, nr. 60).

Pentru cei care nu si-au procurat inca biletele, acestea sunt in continuare disponibile, in numar limitat, prin Reteaua Eventim. De asemenea, in limita locurilor disponibile, biletele se vor gasi si in ziua spectacolului, la casa de bilete a Salii Radio.

”Grigore Lese si ultimele horitoare” continua seria ”Ultimii rapsozi”, serie care incearca sa aduca in atentia publicului muzici adevarate, muzici vii si oameni adevarati.

"Aceste muzici nu se invata in scoala, ci se invata in familie. Timp de 50 de ani au fost uitate si neglijate. Muzicile acestea au ramas undeva in vatra satului, in cateva enclave din Romania, unde din fericire se pastreaza si in ziua de astazi si se performeaza." (Grigore Lese)

Despre invitatele lui Grigore Lese puteti citi aici.

Aici gasiti o intalnire online cu Grigore Lese si un interviu acordat de acesta cu privire la noul spectacol.