Rafting pe Buzau, Hercules Maraton, cel mai mare concurs de echitatie din tara, Bucovina Off-Road Challenge, Spring Cup la gimnastica ritmica, Turul Dobrogei (ciclism si triatlon), Campionatul National Universitar de Sah, expozitia "Arta sub comunism. Arta oficiala a regimului comunist (1945-1989)", plimbare cu bicicleta la Rezervatia de bujori Comana, Festivalul International de Muzica Electronica Delahoya, Festivalul Filmului European - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati din Provincie, intre 19 si 25 mai.

Campionatul National de Off-RoadFoto: Agerpres

Evenimente sportive

Intre 19-22 mai se desfasoara a cincea editie a aventurii motorizate anuale din nordul Moldovei: Bucovina Off-Road Challenge - BORC 2011 (de la Gura Humorului, Suceava). E vorba desigur de competitia 4X4 care deschide, ca prima etapa, Campionatul National de Off-Road 2011, desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Detalii aici si aici.

La Ploiesti, in perioada 19-22 mai, se va desfasura editia a treia a Spring Cup la gimnastica ritmica. Intrecerea va fi gazduita de Sala Sporturilor Leonard Doroftei (str. Milcov, nr. 1). Competitie rezervata tuturor categoriilor de varsta (senioare, junioare, copii). Detalii aici.

In perioada 19- 22 mai se desfasoara Turul Dobrogei (ciclism si triatlon). Detalii aici.

In perioada 20-22 mai, la 16 de km de Sighisoara (in comuna Hoghilag, judetul Sibiu), se desfasoara Transylvania International Horse Show, cel mai mare concurs de echitatie din tara. Vor fi prezenti 80 de cai si participanti din 15 tari. Probe de dresaj, obstacole si cross-country. Vor exista si baloane cu aer cald (puse la dispozitia spectatorilor), precum si biciclete pentru parcurgerea unor cunoscute trasee turistice.

Simultan cu desfasurarea competitiei, in Sighisoara vor avea loc concerte de pian, spectacole de improvizatie, concerte folk, ateliere de jonglerie, lansari de carte, expozitii de fotografie si pictura si altele (toate acestea in cadrul festivalului Artventure). Detalii aici.

In perioada 20-22 mai se desfasoara prima etapa a competitiei de mountain bike cross-country The Lord of the Rings (in zona Bran - Muscelul Predelutului; jud. Brasov). Detalii aici.

In perioada 20-22 mai 2011, in zona Lacului Capra din Muntii Fagaras, se desfasoara prima editie a concursului montan Trofeul "Cocosul de Munte". Vor exista cinci probe: regularitate, orientare turistica, tehnica alpina (catarare), teorie (despre zona, meteo, prim-ajutor, flora, fauna, alpinism) si igienizarea zonei de concurs. Detalii aici.

Cu bicicleta pe Drumul Celor Patru Biserici Sasesti Sighisoara - 20-22 mai. Detalii aici.

In perioada 20-22 mai, la Iasi, se desfasoara Campionatul National Universitar de Sah. Intrecerile vor avea loc la sala CS Politehnica (Iasi, str. Lascar Catargi, nr. 38). Detalii aici.

Pe 21 mai are loc Hercules Maraton (Valea Cernei - proba de maraton si semi-maraton). Detalii aici si aici.

In perioada 21-22 mai se desfasoara Cupa EmmedueSport 2011 (Competitie Internationala de Ciclism) - Drumul Vinului, Prahova. Detalii aici.

Pe 21 si 22 mai se face rafting pe Buzau. Se pot organiza ture pe doua trasee diferite: in aval de Nehiu (barci de 6-8 persoane) sau amonte de Lacul Siriu (cu barci de 2 persoane). Detalii aici.

Perioada 21-22 mai: Tura prin Muntii Macinului - Braila (pe biciclete). Plecare din Bucuresti (tren). Detalii aici.

Perioada 21-22 mai: "pedaleaza cu noi in zona Olteniei de sub munte": Manastiri si ceramica (Horezu). Detalii aici.

Plimbare cu bicicleta la Rezervatia de bujori Comana. Evenimentul are loc pe 22 mai, intalnirea incepand cu ora 9:00, la statia de metrou Berceni (fosta Depoul IMGB). Detalii aici.

Evenimente culturale

Festivalul Filmului European - Timisoara, 19-22 mai, Cinema Studio. Vor fi difuzate 10 filme europene. Accesul publicului este gratuit. Detalii aici.

In perioada 20-25 mai, La Timisoara, se desfasoara primul festival international de poezie din Banat. Detalii aici.

Tot la Timisoara, intre 20 si 21 mai, se desfasoara Underground Timisoara Festival: concerte, performance, DJ, expozitii audio-video, proiectii de film, workshopuri. Gazda este Atelier DIY, hale industriale (Pestalozzi 20). Detalii aici.

Pana pe 10 iulie poata fi vizitata, la Muzeul de Arta din Brasov, expozitia "Arta sub comunism. Arta oficiala a regimului comunist (1945-1989)". Detalii aici.

Evenimente diverse

Localitatea Siret sarbatoreste, in perioada 20 - 22 mai, Zilele Orasului Siret: concerte de muzica populara, rock si folk, muzica de fanfara, Cupa Orasului Siret la Sah. Detalii aici.

Pe 21 mai are loc Sarbatoarea Narciselor (orele 10:00-20:00). Poienile cu narcise se afla in rezervatia naturala Dumbrava Vadului, din satul Vad, comuna Sercaia, judetul Brasov. Sarbatoarea are loc in fiecare an de sfintii Constantin si Elena.

In perioada 21-22 mai, in comuna Cupseni (Maramures), se desfasoara cea de-a saptea editie a "Festivalul cantecului si portului popular". Detalii aici.

Vezi aici o lista completa cu evenimentele din Baia Mare.

Vezi de asemenea liste cu evenimentele din Timisoara si Cluj.

Mai multe evenimente din Iasi pot fi vazute aici si aici.

Concerte

In perioada 20-21 mai, la Cluj-Napoca (Polus Center), intre orele 17:00 si 21:00, se desfasoara Festivalul International de Muzica Electronica Delahoya 2011. Invitati: Freestylers DJs, Par Grindvik, Suie Paparude, Tres Puntos, Michael Placke, Tagtraumer, Julian, Horace Dan D., Kid Chriss, Just D'light, Rashah Petrovici si Filipash.

Alexandru Tomescu lanseaza o noua provocare: Paganini - inger sau demon? Detalii aici. Orasele strabatute in cadrul Turneului Stradivarius 2011:

  • 19 mai - Bucuresti
  • 21 mai - Cluj- Napoca
  • 23 mai - Sibiu
  • 25 mai - Medias
  • 26 mai - Dumbraveni
  • 27 mai - Targu Mures
  • 29 mai - Baia Mare

Seria de concerte Altar - 20 de ani:

  • 20 mai - Brasov - Club Rockstandt
  • 21 mai - Bucuresti - Music Hall
  • 22 mai - Constanta - Heaven's Hell

Alte concerte

  • 19 mai - Iasi - concert Daniel Iancu - lansare album "Mii de smaralde" - Clubul Presei - 21:00 - intrare 10 lei/20 lei cu CD inclus.
  • 19 mai - Cluj-Napoca - concert "tribute" Led Zeppelin - Zorki Off The Record - 21:00 - str. I. Ratiu nr. 10, demisol - pret 10 lei

Evenimente programate pentru saptamanile viitoare

Pana pe 31 mai se pot face inscrierile pentru Maratonul Medieval Medias, ce va avea loc pe 11 iunie. Detalii aici.

Pana pe 1 iunie se pot face inscrierile pentru Maratonul Tarii Gugulanilor - Poiana Marului (ciclism), ce va avea loc pe 26 iunie. Detalii aici.

De asemenea, se mai pot face inscrierile pentru Maratonul Apuseni va avea loc pe 25 iunie. Detalii aici.

Parintii pot alege in aceasta perioada sa isi inscrie copiii la Tabara medievala de limba engleza pentru copii (varste intre 9 si 12 ani), ce se va desfasura in localitatea Moeciu de Sus, intre 19 si 25 iunie, gazduind cate sase serii de cate o saptamana fiecare. Tabara Medievala copii este destinata copiilor intre 5 si 16 ani. Timp de o saptamana, aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si se vor imbraca in costume medievale. Domnitele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice. Detalii aici.

In perioada 29 august - 4 septembrie se desfasoara, la pensiunea Barsana (jud. Maramures), Tabara de pictura hobby Art in Maramures. Grup tinta: adulti si tineri; copiii pot participa daca sunt insotiti de un adult. Detalii aici.