O oprire alaturi de Eugen Istodor, autorul volumului Lipscani. Ghid turistic & de chefuri, pe strada Strada Covaci - locul unde se afla restaurantul lui Iordache Ionescu, "inventatorul mititeilor", unde dormea Mihai Eminescu si unde s-a nascut Ion Minulescu, cel care nu a avut avut cuvinte prea frumoase despre Bucuresti.

zona Lipscani, nu demultFoto: Agerpres

Strada Covaci - "desi nu arata deloc imbietor, este un loc plin de poezie, de inspiratie. Se spune ca aici s-au inventat micii. Nu este adevarat, micii sunt in toata zona balcanica. Numai ca aici e inspiratie lui nea Iordache. Nemaiavand mat pentru carnati, a aruncat pe gratar carnea fara mat. In felul asta, carnatul fara mat a devenit mititel. Inventivitatea romanului dintotdeauna".

Despre "nea Iordache" si despre cum se spune ca ar fi fost inventati mititeii puteti citi aici.

"Tot aici, dincolo de "100 de beri", statea Eminescu. Lucra la Timpul, dormea aici, bea si manca pe Blanari, unde le canta tuturor cantece din Basarabia mult iubita de el.

Tot aici s-a nascut Minulescu, cel care n-a avut cuvinte prea frumoase despre Bucuresti. El compara Bucurestiul cu un loc care are somptuozitatea unei baligi uscate. Cred ca avea dreptate.

Pe Intrarea Soarelui se afla Palatul Paunei, care a stat mai mult nelocuit".