Daca vremea e buna, "we will... Rock You Like a Hurricane", daca nu, "we will... Rock You Like a Tornado", anuntau cei de la Scorpions la conferinta de presa de zilele trecute. Aflati pentru a sasea oara in tara noastra, Klaus Meine si colegii sai au cantat joi seara, la Zone Arena, in cadrul turneului de retragere.

Foto:

Aglomeratie mare la intrarile in Zone Arena, joi seara, la ultimul concert Scorpions in Romania. In jur de 20.000 de fani ii primesc, putin dupa ora 20:00, pe Klaus Meine (voce), Rudolf Schenker (chitara), Matthias Jabs (chitara), Pawel Maciwoda (bas) si James Kottack (tobe), iar melodii ca Sting In The Tail si Make It Real dau tonul unui concert care va dura doua ore.

"Buna seara, Bucuresti!", saluta Klaus Meine intr-o romana usor stalcita si isi continua cantarea, purtandu-si cu mandrie pe cap celebra "basca a abundentei" (cum tocmai are grija sa o denumeasca un fan pus pe sotii).

Un tata isi tine pe umeri pustiul extaziat in partea stanga, un altul face la fel in dreapta si probabil ca nu sunt singurii. Caci Scorpions se transmite din tata in fiu. "Astia-s viitorul, frate", se aude un comentariu din public.

Pe scena, trupa isi face de cap pe piesa The Zoo, iar solistul arunca din cand in cand bete de toba in public mai ceva ca Lars Ulrich la concertele Metallica.

Si pentru ca un fan din primele randuri are cu el un steag al Germaniei, raspunsul formatiei nu intarzie sa apara: bateristul vine la finalul melodiei Coast To Coast in fata si ii pune solistului, pe umeri, steagul Romaniei.

"Buna seara, Bucuresti! Ce faceti? Great to be back in Romania! Thank you: fantastic audience and fantastic fans!" spune Klaus inainte de The Best Is Yet To Come, melodie care va aduce si cateva moment de "acapella", de vocalize si de dialog intre solist si public.

Urmeaza partea acustica a spectacolului, cu Send Me An Angel, pe care trupa o dedica unui prieten mort de curand, dar si cu Holiday (tot acustic).

Putin mai tarziu, publicul incepe sa bata din picioare, provocand trepidatii ce se simt si pe scena, caci nu degeaba e vorba de 20.000 de fani "Raised on Rock". Asa ca verdictul lui Klaus nu se lasa asteptat: "Bucharest rocks!"

Si dupa un energic Dynamite, vine momentul unui solo de tobe, un "Kottak Attack" din partea bateristului, care poarta la centura emblema lui Superman. "I got three words for you: you kick ass!", spune Kottack si ne arata tricoul ce are pe spate mesajul "Rock And Roll Forever". Si, dandu-si tricoul jos, ne va arata si tatuajul de pe spate.

Vine momentul si pentru un solo de chitara, iar la sfarsitul melodiei Big City Nights, solistul se inalta pe pulpele celor doi chitaristi, formand deja celebra "piramida" Scorpions.

Se stie ca seara nu se va incheia aici: "urmeaza aia cu "naananaaa nanananaaaa"" (Wind Of Change ), va anticipa unul dintre spectatori, in timp ce dinspre scena sunt aruncate pene de chitara.

Si vin ca bis Still Loving You, Wind Of Change (prilej pentru celebrele fluieraturi) si energicul Rock You Like A Hurricane ("hai, frate, matreata!" ordona un pletos). Si pentru ca trupa s-a simtit bine primita, mai este cantata si melodia When The Smoke Is Going Down, pentru ca finalul sa il gaseasca pe Klaus cu steagul Romaniei pe umar.

Setlist

Sting In The Tail

Make It Real

Bad Boys Running Wild

The Zoo

Coast To Coast

Loving You Sunday Morning

The Best Is Yet To Come

Send Me An Angel

Holiday

Raised on Rock

Tease Me Please Me

Dynamite

Kottak Attack

Blackout

Six String Sting

Big City Nights

bis

Still Loving You

Wind Of Change

Rock You Like A Hurricane

When The Smoke Is Going Down