Costume de epoca, masini din perioada interbelica, trasuri si fanfara itineranta (la Zilele Orasului Monteoru), etapa a treia a Campionatului National de Off-Road, Cupei Drobeta la judo, Gyilkosto Adventure Race (concurs de orientare, ce include mers pe bicicleta, alergare si probe tehnice), Zilele Filmului Romanesc, concurs de pescuit, Campionat de tenis de masa pentru amatori, Escalada in Cheile Balomir-Uricani, rafting pe Buzau si pe Bistrita, Targul Mesterilor Populari si Festivalul National de Poezie Populara (la Zilele Reghinului), festivalul de muzica folk "Seri melancolice eminesciene la Ipotesti" si Valahia Folk Festival - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati din Provincie, in perioada 30 iunie - 6 iulie. Saptamana aceasta se deschide circulatia pe Transfagarasan.

Campionatul National de Off-RoadFoto: Agerpres

Evenimente sportive

In perioada 30 iunie - 3 iulie se va desfasura cea de-a sasea editie a Harghita Off-Road Trophy 2011, contand pentru etapa a treia a Campionatului National de Off-Road. Detalii si program complet gasiti aici.

Drumul National 7C Transfagarasan va fi deschis circulatiei auto in perioada 1 iulie-31 octombrie, intre kilometrul 0, la Bascov, in judetul Arges, si pana la intersectia cu DN1 Brasov-Sibiu, in judetul Sibiu. Detalii aici.

Intre 1 si 3 iulie 2011, Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin va gazdui cea de-a 26-a editie a Cupei Drobeta la judo si Trofeul Mirela Livia Vasilan. Detalii aici.

Gyilkosto Adventure Race (editia a saptea) se va desfasura intre 1-3 iulie, pe un traseu din Muntii Hasmas, Cheile Bicazului, Muntii Giurgeului si Muntii Gurghiului. E un concurs de orientare, ce include mers pe bicicleta, alergare si probe tehnice. Probele tehnice vor fi: canoe, tiroliana, probe de tehnica speo-alpina si canyoning. Detalii aici.

Escalada in Cheile Balomir-Uricani, pe 2 iulie (concurs de alpinism). Detalii aici.

Sambata, 2 iulie, se face Rafting pe Buzau. Detalii aici.

Duminica, 3 iulie, se face Rafting usor pe Bistrita. Detalii aici.

Tot pe 3 iulie are loc un Campionat de tenis de masa pentru amatori, la Clubul Presei Iasi (Strada Zmeu nr. 3, in spatele Universitatii Petre Andrei). Detalii aici.

Tura la munte, duminica (6 iulie), pe traseul Cabana Piatra Arsa - Babele - Crucea - Babele - Sinaia. Detalii aici.

Turul Ciclist al Sibiului se afla la prima editie si va avea loc in perioada 6-10 iulie 2011. Detalii aici.

Evenimente culturale

Sambata si duminica, 2-3 iulie, in comuna Gura Raului se va organiza cea de-a VIII-a editie a Festivalului "Bujorul de munte" care isi propune sa valorifice traditiile si obiceiurile populare printr-o serie de evenimente si spectacole cu specific traditional. Detalii aici.

In perioada 1-3 iulie se desfasoara Zilele Reghinului: Targul Mesterilor Populari si Festivalul National de Poezie Populara. Detalii si program aici.

In perioada 1-3 iulie, la Targu Mures, se desfasoara Zilele Filmului Romanesc (Centrul cultural "Mihai Eminescu"). Accesul publicului este liber. Detalii si program aici.

Pastrav in cobza, berbec la ceaun, balmos, branza de burduf in coaja de brad, gulas, bere de casa, tuica, palinca si poale in brau la Bio Alimenta Bucovina. Expozitia se va desfasura in perioada 1-3 iulie (la Shopping City Suceava) si va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 - 18:00. Detalii aici.

Pe 2 si 3 iulie se desfasoara Festivalul portului, cantecului si dansului de pe Fisculas, cu ocazia Zilelor Comunei Dumbravita. Detalii si program aici.

Pe 2 iulie are loc un Concurs de pescuit: Cupa "Sindicalistul" la pescuit. Ora 6.00 - 14.00, loc: Lacul Nistru (Baia Mare).

Tot in perioada 1-3 iulie se desfasoara Zilele orasului Monteoru. Vor defila cetateni imbracati in costume de epoca, masinile din perioada interbelica fiind si ele prezente, alaturi de trasuri si fanfara itineranta. Detalii si program aici.

Primul festival de film umoristic din Timisoara se va desfasura in aer liber. Prima reprezentatie va avea loc miercuri, 6 iulie. Detalii aici.

Concerte

In perioada 1-3 iulie se desfasoara festivalul de muzica folk "Seri melancolice eminesciene la Ipotesti". Primele doua seri de festival se vor desfasura la Amfiteatrul "Mihai Eminescu" din Ipotesti, iar ultima - la Hotelul "Maria" din Botosani. Detalii si program aici.

Tot in perioada 1-3 iulie se desfasoara, la Moieciu de Sus, Valahia Folk Festival (pe un platou, in apropierea masivului Bucegi).

Alte concerte

  • 1 iulie - Suceava - La Fierarie - "Liber acces la cultura" cu Daniel Iancu - 21:00 - intrarea libera
  • 1 iulie - Vama Veche - Kumm @ Papa la Soni - 23:00
  • 2 iulie - Jamiroquai la Mamaia. Detalii aici.
  • 2 iulie - Vama Veche - Luna Amara - Acoustic Set @ Pala la Soni - 23:00

Evenimente programate pentru saptamanile viitoare

Tabara nationala de cultura, traditii si civilizatie dacica si romana. Inscrierile incep pe 27 iunie si se termina pe 12 august. Detalii aici.