Aflata pentru a sasea oara in Romania, The Prodigy a aratat din nou ca nu este doar o formatie de muzica electronica, ci mai degraba o filosofie si un "instrument" de dominare a maselor. Vreme de aproape o ora si jumatate, fiorosul Maxim Reality si-a facut datoria ca vrajitor, "subjugand" spectatorii prin mesajele repetitive si prin privirea sa amenintatoare, iar Keith Flint a dansat draceste si a dovedit cat de "cool" poate fi "incontinenta salivara". In deschidere, formatia irlandeza Therapy? a adus un "big "f*** you!" to death!", cu versuri adeseori ironice despre moarte, ura, singuratate.

Foto:

Therapy? a concertat vineri seara in Piata Constitutiei, vreme de o ora, in fata a 2000 de spectatori (conform estimarilor Mediafax). Un public destul de "rezervat" in manifestari, in ciuda faptului ca pe scena s-a aflat una dintre marile formatii rock ale anilor '90 si in ciuda faptului ca solistul Andy Cairns a dovedit o pofta de a canta si o energie demne de un nou inceput de cariera.

Concertul Therapy? a inceput cu versuri elocvente pentru mesajul purtat de toate piesele trupei: "wake up... time to die" a anuntat Meat Abstract, iar cuvintele "hate" si "freedom", alaturate pe refren, au format o unitate indisolubila.

Die Laughing ("I'm feeling dead", "I'm going insane"), Stories ("Happy people have no stories"), Living In The Shadow Of A Terrible Thing ("this song is a big "fuck you!" to death!", a precizat solistul) - au redefinit ideea de tanatofilie, conceptul de "moarte" stand la baza mesajului Therapy? dintotdeauna.

Incursiunea in lumea intunecata a trupei a continuat cu Teethgrinder, Exiles, Isolation (cover dupa Joy Division), iar pe Potato Junkie publicul a fost indemnat sa cante "this old Irish lyrics" (cu refrenul"James Joyce is fucking my sister"), caci celebra trupa irlandeza este cunoscuta si pentru bogatul ei simt al umorului.

Stop It You're Killing Me ("the world is fucked", "idiots authority promising equality", "don't know what's worse / the loss of death or the gain of birth"), Nowhere si Screamager au incheiat seara de terapie prin muzica (meloterapie).

Nu putea lipsi insa din setlist piesa Diane, o poveste spusa din perspectiva ucigasului / violatorului si cu un refren ce are la baza un joc de cuvinte (intre "Diane" si "to die" - verbul "a muri").

Si daca pe parcursul concertului Therapy? publicul a privit mai degraba anesteziat, recitalul The Prodigy a adus un numar dublu de fani in Piata Constitutiei.

Ca intotdeauna, fiorosul Maxim Reality si-a facut datoria ca vrajitor al maselor, "subjugand" spectatorii prin mesajele repetitive si prin privirea sa amenintatoare.

"Where are my Romanian people? Where the fuck are my Romanian people?", a intrebat Maxim dupa piesa de inceput (World's On Fire) si a promis: "Let me tell you somethin': tonight's goin' off!".

Primele note din celebra melodie Breathe au dus la dezlantuirea fanilor: steagul Marii Britanii s-a facut vizibil in primele randuri, imitat imediat de un steag al Romaniei. "Bring the fucking noise!"

"All my prodigy people! This fucker here belongs to you!", spune Maxim si cateva pahare pline cu bere zboara peste capete cand incepe Omen. Keith Flint danseaza draceste pe scena si da dovada de "incontinenta salivara". "Uite asa vreau sa-mi fac parul", glumeste un fan din public, aluzie la coarnele lui Keith.

Maxim cere ca lumea sa paraseasca punctele unde se cumpara bere (in spate) si sa vina in fata scenei, caci a venit timpul pentru Poison.

"All my warriors in front of me! Where are my Romanian warriors?", este anuntata urmatoarea piesa (Warrior's Dance), iar in mijlocul piesei ni se cere: "take your place in the circle, I wanna see the circle!"

A venit randul "demonicului" Keith sa isi faca auzita vocea, pe melodii precum Firestarter si Run With the Wolves.

Voodoo People il readuce in prim-plan pe Maxim, pe Invaders Must Die se aude si publicul, apoi Maxim cere "a little more volume" din partea sunetistilor, chiar inainte de Smack My Bitch Up. "Everybody get down low", ni se spune in mijlocul melodiei, pentru ca toata lumea sa sara in acelasi timp, atunci cand schimbarea de ritm o cere.

Urmeaza o pauza de cateva minute si cei de la Prodigy revin pentru un bis: "You want more?", intreaba retoric Maxim. Si daca mai devreme a fost Therapy?, acum a venit momentul pentru Take Me To The Hospital.

"What we're dealing with here is a total lack of respect", se aude in boxe, caci urmeaza subversiva melodie Their Law ("Fuck ’em and their law!"). "Listen, listen, listen! Everybody jump!" este ultima comanda a lui Maxim, iar Out Of Space vine sa incheie un nou concert reusit al celor de la Prodigy in Romania.​