Cu ocazia celei de-a treia vizite in Romania, formatia de grindcore Napalm Death va sustine doua concerte: pe 14 septembrie in Club Wings din Bucuresti, urmand ca pe 15 septembrie trupa sa participe la Festivalul Rock in Iasi, informeaza un comunicat remis redactiei HotNews.ro.

Napalm DeathFoto: myspace.com/napalmdeath

In perioada verii, Napalm Death este in turneu si va concerta in cadrul mai multor festivaluri:

  • 01.07.2011, Hard Rock Laager 2011, Vana-Vigala, Estonia
  • 06.07.2011, Rockmaraton Festiva, Pecs, Ungaria
  • 06.08.2011, Sucks'n'Summer Festival, Leisnig, Germania
  • 14.08.2011, Catton Park, Walton on Trent, Der, Marea Britanie
  • 9.09. 2011, Sakkara Nest, Giza, Egipt
  • 13.09.2011,  Napalm Death Show, Istanbul, Turcia

Napalm Death s-a infiintat in Birmingham (Anglia), in 1981. Trupa este faimoasa pentru definirea genului grindcore si recunoscuta ca unul dintre cele mai puternice nume din istoria rock-ului extrem. Formatia isi va lansa un nou album in luna octombrie a acestui an.

In decursul celor 30 de ani de cariera muzicala, “parintii” death metal si grindcore au lansat 14 albume de studio, cel mai recent în 2009 - "Time Waits For No Slave". Napalm Death a fost clasata pe locul 7 in topul celor mai bine vandute trupe death metal din Statele Unite, conform Nielsen SaoundScan.

Componenta trupei a suferit numeroase schimbari de-a lungul timpului. In prezent, Napalm Death inseamna: Barney Greenway (voce), Mitch Harris (chitara), Shane Embury (bas) si Danny Herrera (tobe).

Napalm Death este recunoscuta pentru combinarea unor elemente de hardcore punk si death metal cu melodii scurte, cu tempo rapid, voce joasa, guturala si versuri de inspiratie social-politica.

Printre cele mai cunoscute melodii ale lor se numara Scum (care da si titlul albumului de debut), When All Is Said And Done, Silence Is Deafening, On The Brink Of Extinction.

Detalii despre Napalm Death gasiti aici.

Trupa este adusa in Romania de Alternative Music Experience, o colaborare intre King Size Production si Bring The Noise. Biletele la concert vor fi puse la vanzare incepand cu jumatatea lunii iulie.

Napalm Death a mai concertat in Bucuresti in 2007 (Preoteasa) si in 2009 (Becker Brau).