Cupa Opaitul Rodnei, concurs de motociclete (la Samfest Rock), Turul Ciclist al Sibiului, Marathon 7500 (competitie ce presupune parcurgerea unui traseu marcat integral in Muntii Bucegi), Bioeel Triathlon Challenge (inot, bicicleta, alergare cross), rafting pe Mures, Zilele Humorului (Festivalul gastronomic Barabula de Aur, Balul gospodarilor, Nunta de Aur, Parada minoritatilor, Carnavalul copiilor, Focuri de artificii), Fusion Festival Romania, Saptamana Multisport - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati din Provincie, in perioada 7-13 iulie.

enduroFoto: Agerpres

Informatii utile pentru cei care vor sa petreaca pe litoralul romanesc

  • In acest weekend, CFR suplimenteaza trenurile catre litoral. Detalii aici.
  • Ratuste caroline si porumbei creti - noile atractii ale Mangaliei. Detalii aici.
  • Acces gratuit la internet in Eforie. Detalii aici.

Evenimente sportive

Turul Ciclist al Sibiului se afla la prima editie si va avea loc in perioada 6-10 iulie 2011. Detalii aici.

In perioada 7-10 iulie se desfasoara Marathon 7500, o competitie care presupune parcurgerea unui traseu marcat integral in Muntii Bucegi. Vor exista doua variante cu masina, din Brasov: on road si off road. Detalii aici.

Pe 8 si 9 iulie are loc Raliul Sibiului 2011. Detalii si program aici si aici.

Intre 8 si 9 iulie, la Otopeni, se desfasoara Targul de Weekend al Pescarilor. Detalii aici.

In perioada 8-10 iulie se desfasoara cea de-a doua editie a Cupei Opaitul Rodnei, ce va avea loc anul acesta la 32 de km de municipiul Baia Mare, in localitatea Cavnic. Detalii aici.

Multipli campioni mondiali de enduro si medaliati la International Six Days Enduro vin in Romania pentru etapa de campionat mondial ce se va desfasura la Buzau, in weekendul 9-10 iulie. Detalii aici si aici.

Pe 9 iulie, in cadrul Samfest Rock 2011 (Aerodromul Satu Mare), are loc un concurs de motociclete. Detalii aici. Sesiuni de concurs:

  • Custom chopper paint
  • Custom sport paint
  • Custom bike
  • Old bike

Tot pe 9 iulie are loc Bioeel Triathlon Challenge la Tg.Mures. Concursul consta din inot 1 km, bicicleta pe un traseu de montain bike 25 km si alergare cross 8 km. Detalii aici.

In perioada 9 - 10 iulie se desfasoara Surmont Mountain Bike Challenge 2011 - Azuga (concurs de anduranta). Detalii si program aici.

Sambata si duminica (9 si 10 iulie) se face Rafting pe Jiu. Detalii aici.

Tot in weekendul 9-10 iulie, in Gorj, pe Cheile Sohodolului, se poate face canioning. "Urcam cu niste 4x4 pe munte unde primim neoprene, casti si incepem sa mergem pe albia unui parau. Duminica, 10 iulie, unii se vor da cu bicicletele altii vor merge intr-o expeditie la Pestera Florilor de pe Cheile Sohodolului". Detalii aici.

Intre 9 si 16 iulie se desfasoara Drumetia din Muntii Scorpiei (Africa de Sud). Detalii aici.

Pe 10 iulie, la Tulcea (aeroport), are loc Drag Racing (concurs de accelerare, viteza pe 402 m). Detalii si program aici.

Marti, 12 iulie, se face Rafting usor pe Mures. Detalii aici.

Evenimente culturale

In perioada 6-10 iulie, in Parcul Rozelor din Timisoara se va desfasura editia a XXII-a a Festivalului Inimilor. Detalii aici.

In perioada 8-10 iulie se desfasoara Zilele Humorului. Detalii aici si aici. Din program:

  • Humorenii n-au talent?
  • Festivalul  International "Umor... Ia Gura  Humorului"
  • Aleea Artistilor
  • Tabara de sculptura
  • Targul mestesugarilor
  • Festivalul  gastronomic "Barabula de Aur"
  • Balul gospodarilor
  • Nunta de Aur
  • Parada minoritatilor
  • Carnavalul copiilor
  • Expozitie foto in aer liber "Fotosinteza de vacanta"
  • Premierea olimpicilor
  • Muzica de promenada
  • Competitii sportive
  • Spectacole la scena mare
  • Focuri de artificii

Tot in perioada 8-10 iulie, concomitent cu Zilele Humorului, se desfasoara "Umor... la Gura Humorului", caricatura, literatura si fotografie umoristica, editia a XXI-a. Detalii aici.

Sambata, 9 iulie, de la ora 12:00, are loc la Sibiu (Baraj Gura Raului), Fusion Festival Romania: muzica, efecte vizuale, spectacol lasere, proiectii, iluminare arhitecturala, efecte pirotehnice, trupe dansatori, reprezentatii cu foc. Activitati inedite pe parcursul zilei: Parada Transilvana, tiroliana, slacklining. Detalii aici.

Pe 9 si 10 iulie, la Rasnov, de la 11:30, are loc Stagiunea comediantilor. Participa Grupul Truverii, Teatrul de Papusi Marionart, Compania de Arta Studio 24, Micii Comedianti de Rosenau. Invitat special: Nicolae Szekely (lauta). Detalii aici.

Duminica, 10 iulie, la Baia Mare (Targul Obor, fost Targ Auto), se desfasoara Auto Show Unleashed: drift, tuning, curse, demonstratii auto si moto. De la ora 9:00, pe strada Mihai Eminescu.

Luni, 11 iulie, in orasul Victorie din judetul Brasov, incepe cea de a VII-a editie a Festivalului international de batut toaca si de tras clopotele - "Cantecul care zideste". O suta de copii din toata tara si din Ucraina si Bulgaria, cu varste cuprinse intre 4 si 15 ani, se vor intrece la editia din acest an, care se desfasoara la Biserica "Sf. Imparati Constantin si Elena" din localitate.

In perioada 11-15 iulie se desfasoara o Tabara pentru orchestra de mandoline la Scornicesti. Detalii aici.

Tot in saptamana 11-17 iulie se desfasoara Saptamana Multisport in Vatra Dornei. Saptamana Multisport face parte din programul Summer Adventure si cuprinde activitati sportive de initiere (fotbal, tenis, outdoor trekking si orientare, escalada si rapel, tir cu arcul) destinate copiilor (5-12 ani). Detalii aici.

Concerte

In perioada 6-10 iulie, in Parcul Rozelor din Timisoara se va desfasura editia a XXII-a a Festivalului Inimilor. Detalii aici.

In perioada 8 - 9 iulie, Aerodromul Satu Mare va gazdui cea de a saptea editie a Festivalului International Samfest Rock. Detalii si program aici.

Sambata, 9 iulie, de la ora 12:00, are loc la Sibiu (Baraj Gura Raului), Fusion Festival Romania: uzica, efecte vizuale, spectacol lasere, proiectii, iluminare arhitecturala, efecte pirotehnice, trupe dansatori, reprezentatii cu foc. Activitati inedite pe parcursul zilei: Parada Transilvana, tiroliana, slacklining. Detalii aici.

Alte concerte

  • 7 iulie - Mamaia - trupa Vama - 00:00 - Club Tribute. Detalii aici.
  • 8 iulie - Constanta - concert Deliric 1 - lansarea alumului "Inspectia Tehnica Periodica" - B!bl!otek - ora 21:00 - pret: 20 de lei - invitati: Doc si Vlad Dobrescu. In deschidere vor urca pe scena Punct Absent, Flou Rege, Phunk B, Spectru si DJ Al*bu.
  • 9 iulie - Vama Veche - concert Compact - Bibi Bistro - 22:30

Evenimente programate pentru saptamanile viitoare

Tabara nationala de cultura, traditii si civilizatie dacica si romana. Inscrierile incep pe 27 iunie si se termina pe 12 august. Detalii aici.