Cei care au hotarat sa isi petreaca vacanta la munte se pot opri, saptamana viitoare, in orasul Victoria din judetul Brasov, pentru a asista la cea de-a VII-a editie a Festivalului international de batut toaca si de tras clopotele - "Cantecul care zideste", informeaza Agerpres.

festival de batut toacaFoto: Captura YouTube

Luni, 11 iulie, o suta de copii din Romania, Ucraina si Bulgaria, cu varste cuprinse intre 4 si 15 ani, se vor intrece la editia din acest an.

Evenimentul se desfasoara la Biserica "Sf. Imparati Constantin si Elena" din localitate, cu incepere de la ora 17:00. Copiii, insotiti de peste 40 de preoti, vor participa la Vecernie, dupa care va fi pregatit un imens foc de tabara.

Marti, 12 iulie, copiii vor participa la un mic spectacol folcloric, desfasurat in fata Casei de Cultura, dupa care va urma o parada a portului popular. Toti copiii participanti la festival vor fi imbracati in costume populare specifice zonelor din care provin.

Dupa parada incepe concursul de batut toaca si de tras clopotele. Seara, copiii sunt asteptati la o expozitie de icoane pe sticla a mesterilor populari din zona, unde vor putea invata din tainele picturii pe sticla.

Miercuri, 13 iulie, copiii vor vizita Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si Transfagarasanul.

Festivalul a inceput in anul 1995 ca un concurs pe plan local. In 2001, festivalul a devenit national, iar din anul 2005 - international.