Persoanele care se afla in aceasta vara pe litoralul romanesc pot vizita Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta, informeaza telegrafonline.ro. De curand, CMSN si-a imbogatit colectia de pasari si animale cu sapte noi specii: papagali uriasi cantatori, papagali vorbitori, veverite canadiene, coati, rate de Noua Zeelanda, fazani, canguri pitici.

papagalFoto: delfinariu.ro

Papagalul vorbitor Arra adus la CMSN se afla la Sectia de Pasari Exotice, este mascul si va avea, de saptamana viitoare, pereche. Este primul papagal vorbitor pe care il detine CMSN si "raspunde" la numele "Gogu" .

CMSN a primit de asemenea si un cangur pitic, singurul din judetul Constanta. In curand, vor fi aduse si doua femele. Originari din Australia, cangurii mananca morcovi, fan, radacinoase, fructe si seminte, insa este foarte important sa aiba in jur crengi pe care le rod cu placere.

Cangurul este tinut deocamdata in carantina (pentru a nu imprastia vreun virus sau microb printre celelalte animale din microrezervatie). In schimb, papagalul poate fi vazut deja de vizitatorii CMSN.

Ce specii au mai fost aduce la CMSN:

  • sase papagali uriasi cantatori
  • 10 veverite canadiene
  • doi coati
  • doua rate de Noua Zeelanda
  • 31 de fazani (21 de fazani comuni, noua fazani argintii si un fazan regal)

Detalii si program pentru Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta gasiti aici. CMSN cuprinde: Delfinariul, Planetariul, Observatorul Astronomic, Microrezervatia, Expozitia de Pasari Exotice si de Decor.