GLL Tuning Show (expozitie cu peste 100 masini modificate din intreaga tara, demonstratie de drift, drift cu masinute radiocomandate), Motorfest, Auto Fest, demonstratie viteza la karting, lectii de aikido, concurs de airsoft (un sport ce foloseste replici are armelor reale), zboruri si sporturi pe Aerodromul Sirna (girocopter, motodeltaplan, avioane, aeromodele), Campionatul de Slalom Paralel, Targul de fete de pe Muntele Gaina, Cursa Trasnitilor, Campionatul National de Viteza in Coasta, Ziua Lacului Sfantu Ana, Cupa Romaniei la Oina, Delta Music Fest, Zilele Municipiului Hunedoara, Festivalul de umor de la Techirghiol, Sighisoara Medievala, Folk You!, OST Mountain Fest, Festivalul de Jazz de la Garana - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati din Provincie, in perioada 22-27 iulie.

kartingFoto: Agerpres

Informatii utile pentru cei care vor sa petreaca pe litoralul romanesc

In perioada 22 iulie - 21 august 2011, vor circula suplimentar doua trenuri accelerate, astfel:

  • spre litoral - in datele de 22, 23, 29, 30 iulie 2011 si 5, 6, 12, 13, 15, 19, 20 august 2011 (noptile de joi spre vineri si vineri spre sambata), trenul accelerat 12981 va circula pe relatia Bucuresti Nord (plecare 01.30) - Fetesti (plecare 03.19) - Constanta (sosire 04.17/ plecare 04.43) - Mangalia (sosire 06.29)
  • dinspre litoral - in zilele de 22, 24, 29, 31 iulie 2011 si 5, 7, 12, 14, 15, 19, 21 august 2011 (vinerea si duminica), trenul accelerat 12984 va circula pe relatia Constanta (plecare 19.50) - Fetesti (plecare 20.52) - Bucuresti Nord (sosire 22.36)

Evenimente sportive

In perioada 22-24 iulie se desfasoara Campionatul National de Arc Traditional 2011, la Topolog. Categorii de concurs: arc primitiv, arc replica istorica, arc traditional modern. Detalii si program aici.

In perioada 22-24 iulie, Era Shopping Park din Iasi gazduieste festivalul Motorfest 2011. Detalii aici.

Intre 22 si 24 iulie, la Promenada Mall din Targu Mures poate fi vazut evenimentul Auto Fest 2011: expozitie de autoturisme, camioane, motociclete, accesorii.

Pe 22 si 23 iulie, pe stadioanele Farul si Cleopatra din Constanta, se va desfasura a 56-a editie a Cupei Romaniei la Oina (seniori). Detalii aici.

In perioada 22-24 iulie, ERA Park din Oradea gazduieste mai multe evenimente sportive: Demonstratia de viteza la karting, spectacolul de hip-hop "Road to Las Vegas" si "Lectia de Aikido". Detalii aici.

Intre 22 si 24 iulie, Sinaia gazduieste Campionatul National de Viteza in Coasta - Trofeul Sinaia Forever. Detalii aici.

Pe 23 iulie are loc, la Iasi (Poligonul Airsoft.ro, Moldova Mall), a treia editie a Concursului de airsoft (un sport ce foloseste replici are armelor reale; se trage cu bile de plastic numite BB-uri). Detalii aici.

Sambata, 23 iulie, iubitorii de sport sunt invitati sa vada Ploiestiul de pe bicicleta. Incepand de la Gara de Sud, ora 18.00, se va face un tur al celor mai importante obiective culturale din oras. Detalii aici.

Pe 23 iulie, in Livada Postei Brasov, are loc editia a patra de vara a Cursei Trasnitilor - Vehicule Trasnite. Detalii aici.

Pe 23 iulie are loc, la Sibiu, Campionatul National de Slalom Paralel - Etapa 3 - Trofeul "Sibiu FunPark". Localizare: Circuit Auto Sibiu FunPark. Lungime: 2,5 km.

Sambata, 23 iulie, de la ora 11:00, Aerodromul Sirna va gazdui zboruri si sporturi in aer liber - girocopter, motodeltaplan, avioane, aeromodele, gulas la ceaun, foc de tabara. Aerodromul este situat la 45 de minute de Bucuresti, in dreptul comunei Potigrafu. Detalii aici.

Pe 23 si 24 iulie, tot la Sibiu, se desfasoara GLL Tuning Show, in parcarea Penny Market. Expozitie cu peste 100 masini modificate din intreaga tara, concurs sunet (masurarea decibelilor din auto), Concurs Miss, tombola, demonstratie de Drift cu piloti participanti in Campionatul National de Drift al Romaniei (GTT Drift Series) si in cel european (King Of Europe), precum si RC Drift (drift cu masinute radiocomandate). Detalii si program complet gasiti aici.

Evenimente culturale

In perioada 21-24 iulie se desfasoara Zilele Municipiului Hunedoara. Din program: concurs carting, raliu (circuit viteza urbana), concurs de carucioare, focuri de artificii, concerte Puya, Alex Velea, DeepCentral. Detalii aici.

In perioada 21-23 iulie, Sfantu Gheorghe gazduieste festivalul de muzica electronica Delta Music Fest. Vor fi organizate si intreceri sportive: un concurs de caiace si un campionat de table. Intrarea este libera. Detalii aici.

In perioada 22-24 iulie, la Teatrul de Vara din Techirghiol, se desfasoara Festivalul de umor Scena lui Tanase. Detalii aici.

In perioada 22-24 iulie, localitatea Moieciu de Sus gazduieste a treia editie a Festivalul National de Muzica "Dor de munte". Concertele incep la ora 20:00, pe un platou, in apropierea masivului Bucegi. Detalii aici.

In perioada 23-24 iulie se desfasoara Targul de fete de pe Muntele Gaina, in comuna Avram Iancu (judetul Alba). Mai cuprinde: Parada portului popular, concursul "Cultura pentru Cultura", expozitie de mestesuguri populare si gastronomie traditionala. Detalii si program aici.

Pe 24 iulie are loc festivalul Ziua Lacului Sfanta Ana. Din program: concursuri de gastronomie specifice zonei, concursuri de barci pe lac, concursuri de vaporase teleghidate pentru copii, numere de dans popular, concert de rock popular Szekler Band. Detalii aici.

In perioada 25-27 iulie se desfasoara Festivalul Secerisului de la Ampoita (judetul Alba): secerisul si impletitul cununii de spice, treieratul graului, parada portului popular, purtatul cununii, spectacole folclorice, concursul cu bucate de casa din faina de grau, concursul "sperietorilor"" din paie pentru copii, alegerea printesei festivalului.

In perioada 27-31 iulie se desfasoara festivalul-spectacol Sighisoara Medievala: parade, turniruri, lupte medievale, initieri cavaleresti, trubaduri, menestreli, spectacole, teatru de strada, teatru pentru copii si adulti, muzica si dansuri medievale. Detalii si program aici.

Pana pe 18 august, la Sinagoga Bistrita - Galeria Una, poate fi vizitata expozitia de fotografie: "Neajunsul de-a te fi nascut? - explorari fotografice ale gandirii lui Emil Cioran". Detalii aici.

Concerte

In perioada 21-24 iulie, Vama Veche va gazdui a saptea editie a festivalului "Folk You! Florian Pittis". In cele patru zile vor urca pe scena nume consacrate ale folkului romanesc, dar si nume din alte zone muzicale: Zdob si Zdub, Celelalte Cuvinte, Vama, Taxi, Holograf, Puya, Guess Who, Marius Mihalache. Intrarea este libera. Detalii aici.

Intre 21 si 24 iulie se desfasoara Festivalul International de Jazz de la Garana, in Poiana Lupului (la intrarea satului Garana, din judetul Caras-Severin). Detalii aici.

In perioada 21-23 iulie, Delta Dunarii gazduieste festivalul de muzica electronica Delta Music Fest. La Sfantu Gheorghe sunt asteptati fanii muzicii electro, dubstep, techno, hip-hop, breakbeat sau experimental. Detalii aici.

In perioada 22 - 24 iulie, in curtea cetatii Rasnov, se desfasoara a doua editie a OST Mountain Fest. Vor urca pe scena formatii precum Keep of Kallesin, Onslaught si Negura Bunget. Detalii aici.

Pe 22 iulie, de la ora 20:30, la Centrul Cultural "Reduta" din Brasov, formatia vocal-instrumentala de muzica veche Anton Pann va sustine concertul "La curti mari domnesti - Compozitori romani din sec. XVII-XIX". Intrarea este libera. Detalii aici.

Alte concerte

  • Vineri, 22 iulie - Valea Vaserului - Viseu de Sus - concerte Trupa Veche si Skidrola (din Elvetia) - 17:00. Detalii aici.
  • Vineri, 22 iulie - Sibiu - Concert de fanfara cu H-Musikanten - Parcul Sub Arini - 18:00
  • Vineri, 22 iulie - Mamaia - concert DJ Project - The Office Temporary Lounge - Bd. Mamaia
  • Sambata, 23 iulie - Turda - primul concert de fanfara organizat in Salina din Turda - 11:00. Detalii aici.
  • Sambata, 23 iulie - Sinaia - Recital de muzica clasica - Muzeul National Peles - 17:00. Detalii aici.
  • Sambata, 23 iulie - Sibiu - recital de harpa celtica: Roxana Moisanu - in gradina Casei Dornroschen (intre zidurile bisericii fortificate) - 20:00 - acces gratuit. Detalii aici.
  • Sambata, 23 iulie - Navodari - Folk Fara Varsta - Teatrul de Vara - 19:30 - recitaluri Walter Ghicolescu, Ovidiu Mihailescu, Maria Gheorghiu si Mircea Vintila. Detalii aici.