RATB si Ministerul Dezvoltarii si Turismului au introdus, de joi, patru autobuze turistice supraetajate, cu o capacitate de 77 de locuri fiecare, pe traseul Piata Presei Libere - Bulevardul Kiseleff - Piata Victoriei - Bulevardul Libertatii - Piata Unirii - Universitate - Piata Romana - Bulevardul Lascar Catargiu - Bulevardul Aviatorilor, cu intoarcere la Piata Presei Libere, anunta Agerpres. Masinile vor circula la un interval de 15 minute si au fost inchiriate pentru un program-pilot de la Primaria Constanta. Ruta traverseaza principalele puncte de interes din Capitala, iar autobuzele sunt inscriptionate cu insemnele brandului national de turism.

Linia va functiona intre orele 10.00-22.00, intervalul de succedare intre vehicule fiind de 15 minute. Traseul va avea o lungime de 15,4 kilometri, 14 statii si va fi parcurs in aproximativ 50 minute.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Tarifele de transport pentru aceasta linie, stabilite pe categorii de varsta, sunt: 25 lei un bilet pentru adulti si 10 lei un bilet pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, vor beneficia de transport gratuit. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura din autobuzele turistice.

"Cred in succesul proiectului si sper ca aceste circuite sa sporeasca atractivitatea Capitalei noastre, iar Bucurestiul sa-si recastige locul pe care il merita in randul celor mai vizitate capitale europene", spune Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului.

"Bucurestiul se aliniaza, prin acest proiect, marilor capitale europene care au deja o traditie in acest domeniu. Turistii romani si straini care aleg Capitala ca destinatie de vacanta vor putea identifica si vizita cu mai multa usurinta obiective definitorii pentru istoria acestui oras", a declarat si Adrian Crit, directorul general al RATB.

Proiectul "Bucharest City Tour", implementat impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, se inscrie in linia modernizarii si diversificarii gamei de servicii promovate de RATB in cursul ultimului an, dupa infiintarea traseelor de noapte si a traseelor turistice ecumenice.