Intre 3 si 7 august, pe Platoul Padina din Muntii Bucegi, se desfasoara cea de a doua editie a Padina Fest, informeaza organizatorii. Timp de cinci zile, turistii se pot bucura de diferite sporturi montane, de lectii de educatie montana si ecologica, dar si de programe artistice cum ar fi filmele de la TIFF si concerte de muzica folk si rock. Padina Fest are loc la peste 1.499 m altitudine.

Muntii BucegiFoto: padinafest.ro

Principalele atractii

Aventura pe munte: biciclete, tiroliana, rapel, catarare, drumetii pe trasee inedite, probe de echilibru (slackline) si oina. Vor fi si activitati de alpinism, Military Camp si Treasure Hunt. Pentru cei cu spirit de aventura echipele de salvamonti au organizat un Adventure Park cu o varietate de trasee pe corzi cu niveluri diferite de dificultate. Alte puncte de atractie pentru participanti sunt balonul cu aer cald, podul indian, catararea pe plasa verticala, inchirierea de biciclete si multe alte activitati cu specific de tabara.

O alta mare atractie a festivalului va fi Maratonul Bucegilor, o intrecere sportiva pe 2 roti care isi propune sa imbine muntele cu sportul si obiectivele turistice. Traseul ofera o priveliste de ansamblu asupra mai multor obiective turistice precum: Lacul Bolboci, Saua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsa, Babele, Sfinxul, Crucea Caraiman, Pestera si multe alte peisaje ale Bucegilor. Inscrierile la maraton se vor face aici, in limita a 300 de locuri.

Seara, in cel mai inalt cinematograf din Romania vor rula filme de la TIFF, iar muzica, dansul si buna dispozitie va fi asigurata de trupe ca Robin and the Backstabbers, Toulouse Lautrec si Suie Paparude, iar trupa Paradox va deschide seara pentru Stillborn, Travka si Vita de Vie.

Cazare. A fost pregatita si o zona de campare, dar participantii pot opta si pentru cabanele din zona.

Localizare. Vezi Padina pe harta.

Trasee cu telecabina: Busteni - Babele, Babele - Pestera, apoi pe jos pana la Padina (15 minute)

Trasee montane

  • Busteni - Babele - Pestera - Padina
  • Sinaia - Cota 2000 - Padina

Trasee cu bicicleta

  • Sinaia/Targoviste - Moroieni (sat Glod) - Sanatoriu spre hotel Pestra - Padina
  • Sinaia / Targoviste - cabana Cuibul Dorului - Saua Dichiului - Padina
  • Busteni - Babele - Pestera - Padina
  • Sinaia - Cota 2000 - Padina

Rute auto

  • Sinaia - Moroieni - Sanatoriu spre hotel Pestera - Padina (55 km)
  • Targoviste - Moroieni - Sanatoriu spre hotel Pestera - Padina (72 km)

Padina Fest are loc la peste 1.499 m altitudine. Detalii despre festival gasiti aici.