In perioada 5-7 august, turistii care viziteaza orasul Brasov vor putea admira Festivalul Medieval Turnirul Cetatilor. Evenimentul se desfasoara in Cetatuia de pe Straja (Dealul Cetatii). Din program: turniruri cu cai, lupte cu spada intre cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea sulitei, manuirea spadelor, lupta suprema pentru cucerirea mainii frumoasei printese.

Festivalul Turnirul CavalerilorFoto: Agerpres

"Legenda spune ca a fost odata ca niciodata, intr-o tara foarte indepartata, peste noua tari si noua mari, o imparatie numita Brasov, condusa de un imparat sever, dar drept. Imparatul avea o fiica de o frumusete rapitoare, inzestrata cu numeroase calitati si foarte iubita de popor. Pe vremea cand onoarea era cea mai de pret virtute, patru cavaleri au pornit la drum pentru a cere mana preafrumoasei domnite. Asa a inceput "Turnirul Cetatilor"." (sursa)

Festivalul se desfasoara, vara aceasta, in patru orase. Editia de la Rasnov a avut loc in luna iulie. In august au loc editiile de la Brasov (5-7 august), Bran (12-14 august) si Fagaras (18-21 august).

Din programul Festivalului Turnirul Cetatilor de la Brasov

Cu ocazia Festivalului Turnirul Cetatilor de la Brasov, vizitatorii vor fi martori la evenimente si manifestari medievale precum: turniruri cu cai, lupte cu spada intre cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea sulitei, manuirea spadelor, lupta suprema pentru cucerirea mainii frumoasei printese, teatru medieval, jocuri medievale pentru copii si adulti.

Fiecare zi a Festivalului "Turnirul Cetatilor" se va incheia cu show-uri de noapte, dansuri si foc.

Nu vor lipsi specialitatile culinare facute dupa retete din vremuri apuse, cum ar fi carnatul teutonului, tepelus si ospatul cavalerului.

Va exista si un loc de joaca, o "gradinita medievala" unde cei mici vor primi costume medievale.

Localizare si istoric. Important punct de aparare al cetatii Brasovului, Cetatuia de pe Straja (Dealul Cetatii) a fost la initial turn (inceputul secolului XV). In 1625, in urma unui incendiu, a fost construita actuala cetate, care a servit de-a lungul timpului ca depozit, cazarma, inchisoare (pana in 1954), depozit de arhive, complex turistic (din 1981).

Vezi pe harta Cetatuia de pe Straja.