Sambata, 6 august, are loc o premiera pentru zona Masivului Bucegi: prima editie a festivalului "Ziua Lacului Bolboci", informeaza organizatorii. Sarbatoarea, care se va desfasura pe tot parcursul zilei de sambata, va avea ca punct central concertele folk sustinute de Vasile Seicaru, Emeric Imre si formatia Karma.

Lacul BolbociFoto: Hotnews

Activitati

Startul va fi dat printr-un mars de fanfara, iar atmosfera va fi animata de personalitati din vremuri stravechi, intr-o parada a personajelor de epoca, ce vor simula momente istorice semnificative.

La orele amiezii, Orchestra Chindia si Ansamblul de dansuri populare din Targoviste vor prezenta spectatorilor cele mai frumoase cantece si dansuri dambovitene. Nici copiii nu se vor plictisi pentru ca organizatorii au pregatit pentru ei concursuri si activitati interactive pe apa.

Ziua Lacului Bolboci se va transforma spre seara intr-o adevarata sarbatoare folk. Astfel, iubitorii acestui gen vor avea ocazia sa il asculte live intr-un concert special pe Vasile Seicaru, poate cel mai cunoscut cantaret de muzica folk din Romania. Il va urma Emeric Imre, apreciatul cantautor clujean, care a atins succesul o data cu albumul sau, "Nebun de alb". De asemenea, formatia Karma, cu o istorie de 19 ani de muzica, va incinge atmosfera pe ritmuri traditionale.

Localizare. Lacul Bolboci este situat la granita dintre judetele Dambovita si Prahova, in muntii Bucegi, la 8 km de Sinaia. Este un lac artificial construit prin obstructionarea apelor Ialomitei, cam la trei kilometri in avalul unui baraj inaltat din anrocamente, pe cursul superior al acesteia. Vezi Lacul Bolboci pe harta.

Transport

  • cu masina. Vezi ruta (dinspre Bucuresti) aici.
  • pe jos - de la Cota 1400 din Sinaia, se merge pe traseul marcat cu banda rosie. Drumul duce spre Varful cu Dor si coboara spre valea Valceaua Varful cu Dor. De aici se urmeaza marcajul cu crucea galbena pana la Bolboci
  • pe jos - cu telecabina pana in Varful Furnica. Drumul spre Lacul Bolboci coboara pe langa telescaun si este marcat cu banda rosie. Traseul se va intersecta cu un alt traseu, marcat cu cruce galbena. Trebuie urmat aici traseul cu cruce galbena
  • pe jos - cu telecabina din Sinaia pana la Cota 2000, de aici se urmeaza crucea galbena si se ajunge la Cabana Valea Dorului si la Lacul Bolboci

Cazare. Cabana Bolboci (care ofera 60 de locuri de cazare). Detalii aici.

Despre mai multe atractii turistice din zona Sinaia cititi aici.