In perioada 5-7 august, Caravana Filmelor TIFF ajunge si la Brasov, in Piata Sfatului si in Centrul Cultural Reduta. Intrarea este libera.

cinema in aer liberFoto: Hotnews

Program Piata Sfatului

Vineri, 5 august, h 21.30

EU SUNT DRAGOSTEA

Regia: Luca Guadagnino

Din distributie: Tilda Swinton, Flavio Parenti

Italia, 2010

Durata: 120 min

Sinopsis: O tragica poveste de dragoste asezata in superba metropola Milano la final de mileniu. Filmul urmareste prabusirea clasei burgheze sub presiunea pasiunilor si a sentimentului de dragoste neconditionata. Edoardo Recchi Sr. si sotia lui Allegra au construit un imperiu financiar, iar patriarhul familiei se pregateste sa isi anunte in mod oficial succesorul, motiv pentru care a convocat o reuniune la vila eleganta si luxoasa din Milano¬spre surprinderea celor prezenti.

Sambata, 6 august, h 21.30

CALEA DE INTOARCERE

Regia: Peter Weir

SUA, 2010

Durata: 133 min

Cu: Dragos Bucur, Colin Farrell, Ed Harris, Alexandru Potocean, Saoirse Ronan, Jim Sturgess

Sinopsis: Cand evadeaza dintr-un gulag siberian in 1940, sapte curajosi prizonieri de nationalitati diferite descopera adevaratul sens al prieteniei in timpul unei calatorii care-i poarta de-a lungul a mii de kilometri de teren ostil in drumul lor spre India si libertate.

Festivaluri: Telluride 2010, Dubai 2010, Palm Springs 2011

Duminica, 7 august, h 21.30

URSUL

Regia: Dan Chisu

Romania, 2011

Durata: 83 min

Cu: Serban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleont, Cosmin Selesi

Sinopsis: Ursul este un road-movie plasat in Romania anilor ¬90. Noul director al Circului de Stat incearca sa rezolve problemele financiare ale institutiei prin vanzarea singurului urs ¬ batran si pe moarte ¬ unui vanator german. Insa, manati de pasiunea pentru meserie si de dragostea pentru urs, artistii circului se impotrivesc directorului si il urmaresc pe acesta pana in locul unde urma sa aiba loc tranzactia.

Program Centrul Cultural Reduta

Vineri, 5 august

17.00 h - FILM SURPRIZA

19.00 h

DRUMUL

Regia: Jasmila Zbanic

Bosnia si Herzegovina, Austria, Germania, 2010

Cu: Zrinka Cvitesic, Leon Lucev, Ermin Bravo

Durata: 100 min

Sinopsis: Avand ca locatie Sarajevo, filmul este prezentat din perspectiva tinerei Luna (Civtesic), o insotitoare de zbor care locuieste cu prietenul ei Amar (Lucev) controlor de trafic aerian. Bosnieci cu radacini musulmane, duc o viata opusa traditiilor impuse, cuplul se bucura de o tandra si puternica relatie sexuala.

Festivaluri: Sarajevo 2010, Varsovia 2010

Sambata, 6 august

17.00 h

ALB SI NEGRU

Regia: Ahmet Boyacᅣoglu

Turcia, 2010

Durata: 92 min

Cu: Tuncel Kurtiz, Erkan Can, Sevval Sam, Taner Birsel, Nejat Isler, Derya Alabora, Riza Sonmez, Muzaffer Ozdemir, Serhat Tutumluer, Almila Uluer, Dilara Yalcin

Sinopsis: Filmul de debut al lui Ahmet Boyacioglu este un tribut adus legendarei galerii de arta si bar Siyah Beyaz (Alb si Negru), un symbol al vietii de noapte din Ankara de zeci de ani. Barul Siyah Beyaz este vazut ca un totem al culturii si intelectualitatii din oras. Clientii barului, variati si complecsi, devin adevarate personaje in filmul ce documenteaza o parte a vietii colorate a turcilor.

19.00 h

URSUL

Regia: Dan Chisu

Romania, 2011

Durata: 83 min

Cu: Serban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleont, Cosmin Selesi

Sinopsis: Ursul este un road-movie plasat in Romania anilor ¬90. Noul director al Circului de Stat incearca sa rezolve problemele financiare ale institutiei prin vanzarea singurului urs - batran si pe moarte - unui vanator german. Insa, manati de pasiunea pentru meserie si de dragostea pentru urs, artistii circului se impotrivesc directorului si il urmaresc pe acesta pana in locul unde urma sa aiba loc tranzactia.

Duminica, 7 august

17.00 h

ILUZIONISTUL: Franta, 2009, regia Sylvain Chomet, animatie, 90 min

Din distributie: Jean-Claude Donda, Edith Rankin

Sinopsis: Un vechi si batran magician, care este fortat sa hoinareasca din tara in tara, din oras in oras, din gara in gara, in cautarea unei scene pentru a-si efectua actul, cunoaste o tanara fata care este la inceputul calatoriei vietii sale. Alice este o adolescenta care inca manifesta curiozitatile unui copil. Jucandu-si rolul de "femeie", uita ca ziua cand va trebui sa inceteze sa se mai prefaca se apropie cu repeziciune.

19.00 h

TOT CE IMI PLACE

Regia: Jacek Borcuch

Polonia, 2009

Cu: Mateusz Kosciukiewicz, Olga Frycz, Jakub Gierszal

Durata: 95 min

Sinopsis: O primavara splendida in Polonia anului 1981. Intr-un oras de la malul marii, Janek, fiul de 18 ani al unui capitan de vas, infiinteaza o formatie de punk-rock pentru a exprima lucrurile ce-l intereseaza mai mult si mai mult. Toata viata lui e muzica, iar prima dragoste este Basia, dar asta se va schimba. Polonia este afectata de greve generale, iar Partidul Comunist intentioneaza sa introduca legea martiala. Tensiunile din tara cresc. Razvratirile tinerilor devin periculoase in aceste vremuri. O altercatie cu un comisar al legii martiale si moartea unei persoane iubite ii vor schimba viata lui Janek pentru totdeauna.

Ce mai puteti face in Brasov, in acest weekend, tot in Brasov

  • puteti sa va exersati indemanarea in materie de kiting (manuirea zmeielor). Detalii aici.
  • puteti vizita Festivalul Medieval Turnirul Cetatilor. Detalii aici.
  • puteti vizita Cetatea Rasnov, care gazduieste, timp de 11 zile, Festivalul de Film Istoric. Detalii aici.