In perioada 11-15 august, turistii aflati pe litoral pot vizita a treia editie a targului de carte Gaudeamus Mamaia. Evenimentul se desfasoara in incinta unui pavilion expozitional de pe faleza din fata studioului Radio Vacanta. Intrarea este libera.

Targul International GaudeamusFoto: Rompres

La Gaudeamus Mamaia 2011 vor participa 30 dintre cele mai cunoscute edituri din Romania care isi vor prezenta oferta editoriala, in fata publicului local dar si a turistilor, carti pentru toate varstele si gusturile, la preturi de vacanta. Expozitia de carte va fi completata de un program de evenimente cuprinzand lansari si prezentari de carte, expozitii, dezbateri si intalniri cu oameni de cultura, scriitori si critici literari, dar si momente muzicale si artistice, informeaza Radio Romania.

Targul Gaudeamus Mamaia va fi in acest an spatiu de reflectie cu privire la situatia Cazinoului din Constanta. Vernisajul expozitiei documentare "Istoria Cazinoului din Constanta", care va avea loc in prima zi a Targului, va da startul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice cu privire la starea actuala a Cazinoului pentru gasirea unor solutii viabile de reabilitare a monumentului.

Targul continua campania nationala de donatie de carte "Cartile se intorc acasa": vizitatorii si editorii prezenti la Targ sunt invitati sa doneze carti care vor fi directionate catre biblioteci rurale cu deficit de achizitie de carte din Dobrogea.

Programul de vizitare a targului este de joi (11 august) pana luni (15 august), intre orele 16.00 - 23.00. Intrarea publicului este libera.