Bucurestenii se vor putea plimba gratuit cu vaporasul pe lacul Herastrau, luni, incepand cu ora 12.00, informeaza Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, care va organiza si un eveniment cu fanfara militara, o slujba religioasa si o parada de ambarcatiuni de Ziua Marinei Romane.

Cu vaporasul pe HerastrauFoto: Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement

Evenimentul va incepe cu ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz in prezenta garzii de onoare si a fanfarei militare, dupa care vor urma oficierea unei slujbe religioase de comemorare a marinarilor cazuti la datorie, aparitia zeului Neptun, parada vaporaselor si lasarea la apa a ancorei de flori. Marinarii A.L.P.A.B. vor incheia acest program cu jocuri marinaresti traditionale precum trasul la parama si umplerea butoaielor cu apa.

Vor fi prezente pe Lacul Herastrau 12 ambarcatiuni, care vor totaliza un numar de 400 de locuri. In intervalul 12.00-20.00, cei care vor dori sa se plimbe pe lac cu vaporasul vor beneficia de plimbari gratuite. De asemenea, vor fi disponibile pentru plimbari 60 barci cu rame si 60 de hidrobiciclete, care pot fi inchiriate pentru 5 lei/ h barcile si 10 lei/h hidrobicicletele. Incepand de marti, 16.08.2011, bucurestenii vor plati pentru o plimbare cu vaporasul 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii si pensionari.