Pana pe 14 august, Cetatea de Scaun Suceava gazduieste Festivalul de Arta Medievala "Stefan cel Mare", editia a IV-a. Din program: turniruri, muzica si dansuri medievale, cascadorii ecvestre, salve de tun, mers prin foc, reconstituiri istorice (urzeala boierilor moldoveni, alungarea mesterilor din Moldova de catre Despot Voda sau Venirea lui Stefan cel Mare din Muntenia).

Cetatea SuceveiFoto: USER UPLOADED

Intre 12 si 14 august vor fi organizate scene de lupta, turniruri, jocuri medievale, lupte cavaleresti, jonglerii cu poiuri cu foc si steaguri, muzica medievala, reprezentatii teatrale pentru copii, cascadorii ecvestre, spectacole de Comedia dell'arte, informeaza stiri.botosani.ro.

Vor avea loc si reconstituirile istorice, specifice doar festivalului sucevean. Cu sprijinul CastelFilm Bucuresti, momentele vor fi: urzeala boierilor moldoveni, alungarea mesterilor din Moldova de catre Despot Voda sau Venirea lui Stefan cel Mare din Muntenia.

In zilele de 13 si 14, incepand cu orele 19, in santul de aparare, vor avea loc turniruri medievale realizate de 8 cascadori profesionisti cu 6 cai, urmate de jocuri cu focul.

Zilnic, din Cetatea de Scaun a Sucevei vor rasuna salve de tun (celor 6 tunuri montate pe ziduri sau in santul de aparare).

In perioada 12-14 august, in primele doua camere de garda vor fi amenajate alte doua spatii cu iz medieval: Cancelaria Domneasca si Horoscopul Medieval. Cancelaria Domneasca - o transpunere peste secole a acestei institutii care, prin documentele emise, atesta dezvoltarea economica-sociala si culturala a Moldovei din Evul Mediu. Documentele emise de cancelaria domneasca aduc in prim plan aspecte legate de acordarea unor imunitati boierilor, manastirilor, cresterea volumului comertului, practici ale economiei de schimb (camata, zalogul).

Vizitatorii vor lua contact cu marele logofat, gramaticul si cei care prelucrau documentul, si vor asista la discutii intre reprezentantii Cancelariei Domnesti.

Alte activitati: teatru pentru copii, scoli de lupte cu spada, scoala de tir cu arcul si scolile de dans medieval, concursul pentru copii "Descoperiti comoara".

In Cetate va fi ridicata o tabara militara in care publicul vizitator va putea observa viata cavalerilor medievali, armele, costumele si modul de realizare a diferitelor accesorii folosite in epoca medievala. Totodata vor putea fi achizitionate diferite piese de recuzita medievala si armament.

Formatia de muzica medievala si traditionala Truverii va concerta in Curtea Interioara a Cetatii astfel:

  • Sambata, 13 august - ora 18:20
  • Duminica, 14 august - ora 18:20

Vezi aici programul complet al festivalului.

Vezi aici planul Cetatii de Scaun a Sucevei. Detalii despre Cetate gasiti aici.

Vezi Cetatea de Scaun a Sucevei pe harta.

Alte evenimente in Suceava, weekendul acesta. Detalii aici.

  • 12-15 august, Shopping City Suceava te invita la Targul Bio Alimenta Bucovina
  • 12-14 august, Iulius Mall Suceava te invita la Targul de Obiecte Handmade