In perioada 13-15 august se desfasoara, la Palatul Mogosoaia, festivalul cultural Zilele Brancovenilor. Din program: targ de carte si multimedia, targ de vinuri, teatru pentru copii, dans contemporan, concerte Alexandrina, Vali Racila & Raul Kusak, byron.

Palatul MogosoaiaFoto: Hotnews

Palatul Mogosoaia este o cladire istorica construita de catre Constantin Brancoveanu, in stil arhitectural romanesc renascentist sau stil brancovenesc. Actualmente, Palatul Mogosoaia este un complex monumental istoric, cultural, turistic si de agrement si este al treilea obiectiv turistic cel mai vizitat din Bucuresti, datorita valorosului patrimoniu arhitectural.

Anul acesta, pe 15 august, se implinesc 297 de ani de cand Constantin Brancoveanu a fost executat la Istanbul, impreuna cu cei patru fii ai sai. Cu totii sunt venerati de catre Biserica Ortodoxa Romana, sub numele de Sfintii Martiri Brancoveni. Este cunoscut faptul ca Brancoveanu era mare iubitor de cultura, in perioada in care a domnit, Tara Romaneasca a cunoscut o perioada de inflorire culturala si de dezvoltare a vietii spirituale.

"La palatul sau, Constantin Brancoveanu organiza inedite manifestari artistice, concerte si spectacole. Prin fastul ceremoniilor si prin bogata viata culturala si artistica, domnia lui Brancoveanu a ramas un model pentru urmasi".

Data de 15 august este foarte importanta in istoria Palatului Mogosoaia si va fi marcata prin festivalul cultural Zilele Brancovenilor, manifestare organizata de catre Centrul Cultural Palatele Brancovenesti.

Evenimentele se vor desfasura pe 2 tronsoane orare, intre orele 10.00-12.00 si intre orele 20.00-22.00, tronsoane orare in care se vor desfasura recitaluri de muzica clasica, opera, jazz, blues, dans contemporan si spectacole de teatru.

Program

Sambata, 13 august

Aleea principala: ateliere de creatie: pictura, sculptura, grafica, mestesuguri, expozitie de desene/grafica/pictura executate de copii

Curtea palatului: Targ de carte si multimedia, targ de vinuri

Scena:

10.00-11.00 - Recital de muzica clasica: Cvartetul Anima

11.00-12.00 - Recital Distinto

20.00-21.00 - Recital jazz: Alexandrina

21.00-22.00 - Recital blues: Vali Racila & Raul Kusak

Duminica, 14 august

Aleea principala: lectii de teatru si dans pentru copii, expozitie de desene/grafica/pictura executate de copii

Curtea palatului: Targ de carte si multimedia si targ de vinuri

Scena

10.00-12.00 - Spectacol de teatru pentru copii

Ora 17.00 - Recital de muzica clasica, Palatul Mogosoaia - Sala Scoartelor. Interpreteaza: Elena Dinca (canto), Iulia Smeu (vioara), Tudor Scripcariu (pian), Laura Sandru (vioara)

Ora 19.00, la galeria Cuhnia - Jazz si poezie - Irinel Anghel (voce), Sorin Romanescu (chitara). Recita actrita Ioana Flora.

20.00-21.00 - Dans contemporan

21.00-22.00 - Teatru: Ce ne spunem cand nu ne vorbim? - Teatrul D'AYA

Luni, 15 august

Aleea principala: lectii de teatru si dans pentru copii, expozitie de desene/grafica/pictura executate de copii

Curtea palatului: Targ de carte si multimedia; targ de vinuri

Ora 17.00 - Recital de muzica clasica, Palatul Mogosoaia - Sala Scoartelor. Interpreteaza: Mircea Dumitrescu (vioara), Smaranda Ilea (pian), Alin Mihai Stoica

Scena

11.00-12.00 - Recital Cvartet Brevis

19.30-21.00 - Recital Byron

Muzeul va fi deschis pentru public pana la ora 20:00.

Vezi Palatul Mogosoaia pe hartaaici si aici.

Detalii despre Palatul Mogosoaia gasiti aici.