Sau de ce primul care se duce dracului e ambreiajul. Din cauza ca se foloseste frina excesiv, de aia. Din cauza ca in scoala de soferi s-a pus prea putin accent pe frina de motor. Din cauza ca romanului ii e mai usor sa apese ambreiaj-frina decit sa tina acceleratia la acelasi nivel mai mult de trei secunde. Din cauza ca toti vor viteza, desi nu prea ai unde s-o calci. Si, mai grav, din cauza ca vor s-o calce desi sint constienti ca n-au unde sa se duca. Exemplul e in clipul de mai jos, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.

Sa va uitati cu atentie la cel cu masina argintie. Vede ca cel din spate schimba banda si se trezeste si el ca ar cam fi cazul sa se mute fix atunci, ca nu-i in stare sa vada mai departe de botul masinii ¬ de exemplu, ca altul, la fel ca el, care vine de pe o strada din dreapta, ii ocupa jumatate de banda. Intrebarea mea e: oare s-a uitat in oglinda sau pur si simplu si-a spus ca el e mai bun si se poate baga? O sa-l mai vedeti, la un moment dat, la intrarea in pasajul de la Muncii, dupa ce a reusit s-o calce sanatos doar el stie pe unde, fara sa-si verse matele printre coastele rupte de volan. E atit de inteligent, incit frineaza din zece-n zece metri. Si, culmea, si-a si gasit unde: in pasaj, unde toata lumea o calca.

Si nu-i singurul care face din astea. Aseara, unul cu ditamai Hummerul, pe aceesi portiune de Vacaresti pe care se lucreaza, tragea linistit de volan spre stinga, fara semnal, fara sa se uite in oglinzi, fara nimic. Si dupa aia se mira ca se aude un claxon interminabil din stinga lui. Luati aminte, sa conduceti si voi la fel de prost. Ca doar nu degeaba Bucurestiul e orasul in care conduci ca sa-i feresti pe ceilalti in loc sa te feresti pe tine de soferi imbecili.

Comenteaza pe blogul Subiectiv.