In perioada 18-21 august, turistii care viziteaza Cetatea Fagarasului vor vedea cum se desfasura viata intr-un burg transilvanean din sec XV-XVII. Cu ocazia Festivalului Medieval Turnirul, desfasurat in cadrul Zilelor Cetatii Fagarasului, vor fi organizate: turniruri cu cai, lupte cu spada intre cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea sulitei, manuirea spadelor, lupta suprema pentru cucerirea mainii frumoasei printese.

Turnir in Cetatea FagarasuluiFoto: USER UPLOADED

"Legenda spune ca a fost odata ca niciodata, intr-o tara foarte indepartata, peste noua tari si noua mari, o imparatie numita Brasov, condusa de un imparat sever, dar drept. Imparatul avea o fiica de o frumusete rapitoare, inzestrata cu numeroase calitati si foarte iubita de popor. Pe vremea cand onoarea era cea mai de pret virtute, patru cavaleri au pornit la drum pentru a cere mana preafrumoasei domnite. Asa a inceput "Turnirul Cetatilor"." (sursa)

Festivalul Medieval Turnirul Cetatilor s-a desfasurat saptamanile trecute la Rasnov, Brasov si Bran. Urmatoarea etapa are loc la Fagaras (18-21 august).

Vizitatorii vor fi martori la evenimente si manifestari medievale precum: turniruri cu cai, lupte cu spada intre cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea sulitei, manuirea spadelor, lupta suprema pentru cucerirea mainii frumoasei printese, teatru medieval, jocuri medievale pentru copii si adulti.

Pe parcursul festivalului mai sunt asteptate show-uri de noapte, dansuri si foc. Nu vor lipsi specialitatile culinare facute dupa retete din vremuri apuse.

Va exista si un loc de joaca, o "gradinita medievala" unde cei mici vor primi costume medievale.

De asemenea, vor concerta Etno, Mariana Anghel, Mircea Baniciu, Semnal M, Cargo. Sambata, 20 august, de la 17:30 si de la 20:30, vor urca pe scena membrii formatiei de muzica medievala Truverii.

Startul Zilelor Cetatii se da joi, de la ora 17:00.

Localizare. Cetatea Fagarasului este situata in Transilvania, in centrul localitatii Fagaras. Vezi Cetatea Fagarasului pe harta.

Detalii despre Cetatea Fagarasului gasiti aici.

Vezi mai multe puncte de atractie turistica in zona - aici si aici.

Afla aici mai multe despre Tara Fagarasului.

Vezi aici o harta cu interiorul Cetatii Fagarasului.