Un concert klezmer (cantece klezmer si yiddish, la care se vor adauga piese ale Mariei Tanase), spectacolul "Femeia care si-a pierdut jartierele", vizita scriitorului Frederic Beigbeder in Romania, expozitie de design floral, Descopera Parcul Ioanid, Cabaret si alte bizarerii, Promenada Operei, curs de initiere in astronomie - sunt cele mai interesante evenimente ce au loc in perioada 19-21 august, in Capitala. Incepand de saptamana aceasta, bucurestenii pot beneficia de un nou traseu de agrement pe Lacul Floreasca.

un nou traseu de agrement pe Lacul FloreascaFoto: ALPAB

Incepand de saptamana aceasta, bucurestenii pot beneficia de un nou traseu de agrement pe Lacul Floreasca. Durata unei plimbari este de 30 de minute, iar plecarile in cursa se efectueaza de la debarcaderul situat in apropierea ecluzei Herastrau - Floreasca, cu acces din Bulevardul Aviatorilor sau Soseaua Nordului. Detalii aici.

Incepand din acest weekend, 20-21 august, Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4, se alatura parcurilor Sebastian, Moghioros si Cismigiu in cadrul evenimentului Bucuresti - Cartier de vara. In Tineretului, Rahova si Drumul Taberei sunt cate doua reprezentatii pe zi: dimineata de la ora 10.00 si seara de la ora 19.00, momentul de incepere a spectacolelor pentru cei mari fiind putin devansat. In Parcul Cismigiu are loc cate un spectacol, de la ora 17.00. Detalii aici.

In zilele de 20 si 21 august se desfasoara Chic Floral Show (expozitie de design floral), la Rodizio Grand Hall - Str. Caragiale, nr. 32 (zona Gradina Icoanei). Expozitia poate fi vizitata sambata si duminica, intre 11:00-20:00. Detalii aici.

Pe 19 si 20 august se desfasoara "Carte peste Carte" (colectare de carte) in Green Hours - Calea Victoriei nr. 120. Detalii aici.

Vineri, 19 august

  • Desene pe jucarii si concerte la Muzeul Benzii Desenate - etajul 4 al Muzeului de Arta Contemporana - 16:00 - concerte Cycler si Brazda lui Novac -  in interior sunt expuse (si desenate) jucariile SANDO si BUCUR - intrarea libera. Detalii aici.
  • concert Doru Stanculescu si invitatii - Gyuri's Pub - 20:00 - Strada Anastasie Panu 24
  • concert Semne - Rock 'N Regie Bar - 21:00 - Str George Ranetti, nr 23 Intrare Politehnica, Splaiul Independentei - Intrarea libera. Detalii aici.

Sambata, 20 august

  • Pedalam la Vulcanii Noroiosi - intalnirea se face la Piata Unirii, ora 8:00 - organizatorii vor oferi transportul din Bucuresti, bicicleta si un ghid autorizat care va dezvalui povestile locului in timp ce pedalati printre satele buzoiene. Detalii aici.
  • Cursuri de Initiere in Astronomie - Observatorul Astronomic al Palatului Copiilor. Detalii aici.
  • "Piano, Soprano!" - Sala Scoartelor de la Palatul Brancovenesc din Mogosoaia - 17:00. Detalii aici.
  • Scriitorul Frederic Beigbeder revine in Romania - scriitorul va asista la spectacolul aniversar "Dragostea dureaza trei ani", ce are la baza un roman al sau si este regizat de Chris Simion - La Muse - Teatrul de pe Lipscani - 18:00 - eveniment urmat de o sesiune de autografe. Detalii aici.
  • Descopera Parcul Ioanid - plecare din fata Carturesti Verona - 18:00. Detalii aici.
  • Cabaret si alte bizarerii - Fundatia Calea Victoriei - 19:00 - Str. Caimatei nr. 20, etaj 3. Detalii aici.
  • Spectacolul "Femeia care si-a pierdut jartierele" de Silviu Purcarete - la Romexpo -19:30 - Piesa  a fost scrisa in 1851 de Eugene Labiche, maestrul vodevilului francez - Bastonade, quiproquouri, cantecele si batai cu frisca sunt elemente ale spectacolului imaginat de regizorul Silviu Purcarete ca pe o farsa, in care artisti si mobile burgheze fantomatice aluneca cu gratie pe parchetul lucios. Detalii aici.
  • Visul unor Simfonii de Vara - Solisti: Bella Musica - Parcul Coltea din Piata Universitatii - 19:45
  • Promenada Operei - concert extraordinar, in aer liber - pe esplanada din fata Operei Romane - 21:00 - operete semnate de compozitori celebri ca Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini, Johann Strauss. Detalii aici.
  • Medieval Party - Shakespeare Bar - 22:00 - Blanari 21 - intrarea libera. Detalii aici.

Duminica, 21 august

  • concert Klezmer - Centrul Cultural Evreiesc - 19:00 - Strada Popa Soare 18 - cantece klezmer si yiddish, la care se vor adauga piese ale Mariei Tanase. Detalii aici.
  • Visul unor Simfonii de Vara - Solisti: Klasicum Ensemble - Parcul Coltea din Piata Universitatii - 19:45