Sambata, 20 august, la Sibiu, cu incepere de la ora 21:00, se desfasoara Maratonul de Noapte, singurul de acest gen din Europa. In aceeasi zi, orasul Sibiu mai gazduieste trei curse, informeaza organizatorii.

maraton de noapteFoto: maratonuldenoapte.ro

Pe parcursul zilei de 20 august, la Sibiu, pe langa Maratonul de Noapte, vor mai avea loc 3 curse

  • o cursa dedicata copiilor (incepe la ora 12.00 si se desfasoara pe o distanta de 2,5 km)
  • o cursa dedicata persoanelor peste 50 de ani (incepe la ora 19.30 si se desfasoara pe o distanta de 4 km)
  • "half maraton" (incepe la ora 18.30 si se desfasoara pe o distanta de 21,095 km)

Distanta pentru maratonul de noapte este cea oficiala pentru astfel de activitati, de 42,195 kilometri (26 mile si 385 yarzi). Detalii aici.

Detalii despre inscriere si cazare gasiti aici.

Startul Maratonului de Noapte se va da in Piata Mare din Sibiu, urmand sa se finalizeze in acelasi loc. Traseul va fi delimitat de garduri, banda de delimitare si jaloane delimitatoare. Pe intreg parcursul cursei in fata plutonului si in spatele acestuia va fi amplasat cate un safety car.

Pe traseu vor fi amenajate 20 de puncte de hidratare. La fiecare punct de hidratare va exista un checkpoint, de unde fiecare concurent va primi o bratara de hartie. Pentru fiecare loc, culorile bratarilor vor fi diferite, astfel incat la sosirea concurentilor la linia de finish acestia trebuie sa prezinte toate cele 20 de bratari.

Traseu

Prin specificul sau, maratonul este o cursa care se desfasoara pe asfalt, traseul stabilit de catre organizatori incluzand strazile orasului Sibiu din zonele centrale pana in cartiere marginase sau zone rezidentiale.

Dupa plecarea din Piata Mare, concurentii vor parcurge urmatorul traseu : str. Nicolae Balcescu - Bretea - Bd. Vasile Milea - str. Rahovei - str. Calea Dumbravii - str. Ludos - Calea Poplacii - Bd. Victoriei - str. Andrei Saguna - Sos. Alba Iulia - str. Malului - str. Raului - str. Malului - str. Nicolae Teclu - str. Balea - str. Stefan cel Mare - str. Semaforului - str. Rahovei - Bd. Mihai Viteazu - str. Calea Dumbravii - str. Siretului - str. Gheorghe Dima - str. Rahovei - DN 1 - Bd. Vasile Milea - str. Victoriei - Parcul Sub Arini - str. Victoriei - str. Calea Poplacii - str. Ludos - str. Calea Dumbravii - Bretea - str. Nicolae Balcescu, linia de finish fiind trasata in Piata Mare.

Despre Maraton

Maratonul a fost una dintre probele de la Jocurile Olimpice Moderne Originale din 1896, desi distanta nu a devenit standardizata pana in 1921. Peste 800 de maratoane se desfasoara in intreaga lume in fiecare an, marea majoritate a concurentilor fiind sportivi amatori. Maratoanele mai mari pot avea zeci de mii de participanti. Intrecerea atletica a fost adoptata ca parte centrala a programelor olimpice moderne si are loc in nenumarate orase peste tot in lume.