Eveniment in memoriam Amy Winehouse (concerteaza Nico, Paula Seling, Rona Hartner si Maria Radu), "Defilare si Varietati" (cu mici, bere si slagare din Epoca de aur), concert aniversar Partizan - sunt cele mai interesante evenimente ce au loc saptamana aceasta, in Capitala.

Multi regreta "Epoca de Aur"Foto: Agerpres

O retrospectiva a editiei din acest an a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL se desfasoara in perioada 23- 28 august, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman. Detalii si program aici.

In perioada 26-28 august se desfasoara Chitila Film Fest. Publicul va fi asezat pe malul lacului in dreptul celor trei stejari seculari, simbol al rezistentei din timpul celui de-al doilea razboi mondial, acestia fiind marcati pe hartile militare ca ajutor pentru aterizarea avioanelor. Vizionarea se va face de pe paturile special amenajate de catre organizatori. Pentru spectatorii din afara localitatii Chitila va fi pus la dispozitie un autobuz care sa faca legatura intre gura de metrou 1 Mai si locul evenimentului. Pe intreaga perioada a festivalului vor avea loc diverse evenimente precum targ de icoane pe sticla, targ de artizanat, teatru in aer liber. Premierea va avea loc in data de 28 august, inaintea concertului sustinut de Connect-R si Stefan Banica Jr.

In perioada 27-28 august se desfasoara etapa a doua locala de club a Cupei Romaniei la Go (optimi de finala). Detalii si program aici.

In perioada 27-28 august, Parcul Gradina Icoanei devine Gradina cu Artisti, intre orele 11:00-20:00 - ateliere de creatie artistica (pictura, aerografie, modelarea ceramicii, fotografie, atelier de reciclare creativa a deseurilor) si o expozitie cu vanzare de bijuterii, haine si accesorii "hand-made". Gradina cu Artisti se va anima, in ultimul weekend de august si prin: jonglerii, dans irlandez si cantari la chitara. Detalii aici.

Luni, 22 august

 • Recitalul absolventilor cursului de maiestrie pianistica - Palatul Sutu, Muzeul de Istorie al Bucurestiului - 18:30

Marti, 23 august

 • Concursului International de Dirijat - finala - Sala Radio - 19:00 - str. General Berthelot - intrarea libera. Detalii aici.
 • Eveniment in memoriam Amy Winehouse - concerteaza Nico, Paula Seling, Rona Hartner si Maria Radu - Piata George Enescu - 20:00 - intrarea gratuita. Detalii aici.

Miercuri, 24 august

 • Ilustratia de carte si banda desenata - a treia conferinta din seria MBD - cu Igor Mocanu si Patricia Suliman - Muzeul Benzii Desenate (etajul 4 al Muzeului National de Arta Contemporana) - 18:00. Detalii aici.
 • concert Travka - Club A - 23:00 - Blanari 14 - intrarea 10 lei

Joi, 25 august

 • Vernisajul expozitiei de benzi desenate semnata Puiu Manu - Galeria Saint Ink - str. Doamnei nr. 3. Detalii aici.
 • Workshop "10 zile de dans contemporan" - 20:00 - strada Logofat Tautu, nr. 68A, fosta fabrica Crinul, et. 3, zona Timpuri Noi. Detalii aici.
 • "Defilare si Varietati" (editia a II-a) cu Mici, bere si slagare din Epoca de aur - Dj Suedezu (Partizan), Dj Ceausescu (Dead Ceausescus) + Special Guests - Underworld Club - intrarea libera - 20:00
 • concert Partizan (concert aniversar) - in deschidere: Monarchy - Clubul Taranului Roman - 21:00. Detalii aici.
 • Petrecere vieneza - Club A - 22:00 - Blanari 14

Vineri, 26 august

 • Bungee Jumping in Bucuresti - Skatepark Herastrau - 10:00 - pana pe 15 octombrie. Detalii aici.

Sambata, 27 august

 • Descopera Moara de hartie si Manastirea Comana - 11:00. Detalii aici.
 • Descopera Calea Victoriei - 11:00 - plecare din fata Palatului Cantacuzino. Detalii aici.