​In perioada 26-28 august, la Chitila, se desfasoara in aer liber, pe marginea lacului, festivalul Chitila Film Fes. Filmele vor fi proiectate pe un balon imens. Pentru public, se asigura transport gratuit, cu un autobuz, de la Statia de metrou 1 Mai, din ora in ora. Intrarea la festival este libera.

lacul ChitilaFoto: chitilafilmfest.ro

Despre festival. Publicul va fi asezat pe malul lacului in dreptul celor trei stejari seculari, simbol al rezistentei din timpul celui de-al doilea razboi mondial, acestia fiind marcati pe hartile militare ca ajutor pentru aterizarea avioanelor. Vizionarea se va face de pe paturile special amenajate de catre organizatori.

Atat zona din jurul celor trei stejari cat si parcul dendrologic Chitila vor fi special amenajate cu lumini si elemente din zona cinematografica.

Sectiunile concursului: Documentar si Scurtmetraj. La concurs s-au inscris studenti, absolventi ai universitatilor de profil, precum si regizori si oameni din industrie care scot astfel in competitive productii din portofoliul propriu.

Juriul va fi format din personalitati din lumea teatrului si a cinematografiei: Mircea Diaconu, Cristian Mungiu, Eusebiu Stefanescu, Geo Saizescu.

Alte activitati

  • Pe intreaga perioada a festivalului vor avea loc diverse evenimente precum targ de icoane pe sticla, targ de artizanat, teatru in aer liber.
  • Premierea va avea loc pe data de 28 august, inaintea concertului sustinut de Connect-R si Stefan Banica Jr.

Transport. Pentru spectatorii din afara localitatii Chitila va fi pus la dispozitie un autobuz care sa faca legatura intre gura de metrou 1Mai si locul evenimentului. Transportul va fi asigurat din ora in ora, intre orele 19:00 si 2:30 dimineata.

Localizare. Vezi pe harta cum se ajunge la festival.

Mai multe detalii despre festival gasiti aici.