​Pastravul este un peste extraordinar de versatil, fiind un ingredient ideal pentru retete rapide si cine in familie, dar si un ingredient minunat pentru retete gourmet, menite sa impresioneze. Pentru ca este un peste cu carne slaba si usor de digerat, pastravul este recomandat in dietele si este unul din ingredientelor preferate al celor care doresc sa manance sanatos si echilibrat.

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preparare 40 minute, dificultate redusa

  • 500g pastrav proaspat eviscerat
  • 400g legume cu unt Green Grover’s
  • 100g rosii cherry
  • o lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare Castello (5g)
  • piper Kania (3g)
  • ½ legatura marar
  • 30g unt Pilos
  • 30ml ulei masline extra virgin Promienna

Spalam pastravul bine bine si il curatam de solzi, apoi il umplem cu un amestec din jumatati de felii de lamaie, unt, marar taiat grosier, un catel de usturoi taiat felii subtiri, sare si piper. Astfel, in momentul coacerii, toate aromele vor patrunde in carne si ii vor da o savoare deosebita. Ungem exteriorul pastravului cu ulei de masline si il condimentam cu sare si piper.

Dupa ce legumele s-au decongelat, sotam rosiile cherry intr-o tigaie incinsa impreuna cu celalalt catel de usturoi tocat. Cand rosiile incep sa se inmoaie, adaugam legumele si mai sotam inca 1-2 min la foc mediu, pana legumele sunt moi. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem legumele sotate, iar peste legume asezam pastravul. Inchidem hartia de copt in jurul pestelui si a legumelor, pentru a forma un pachetel. Dam tava la cuptorul incins la 180 ºC, timp de 20-25 de min. Puteti servi pastavul direct din pachetel, fiecare pachetel fiind o portie individuala.

Incearca si: