Pancakes sau clatitele americane sunt varianta mai pufoasa a clatitelor cu care suntem obisnuiti din copilarie. Se pregatesc foarte usor si azi va propunem o varianta sarata, pentru micul dejun, o varianta sanatoasa si foarte hranitoare.

Ingrediente pentru 10 bucati

Timp de preparare 15 minute, dificultate redusa

- 150g faina Castello

- 2 oua mari

- 60ml lapte

- un varf sare Castello

- un varf piper Kania

- 2g praf de copt Castello

- 50g mazare congelata Chira

- 100g ton in ulei de masline Nixe

- 10ml ulei de masline extra virgin Primadonna

Punem pestele intr-o sita, pentru a-l scurge de uleiul sau apa din conserva. Intre timp, amestecam ouala si laptele, apoi cernem deasupra faina, impreuna cu praful de copt si condimentele. Amestecam cu telul sau mixerul pana avem o compozitie omogena.

Adaugam mazarea si tonul, amestecam din nou. Incingem foarte bine tigata antiaderenta si o ungem cu putin ulei de masline, folosind o pensula de silicon. Punem cate un polonic din compozitie pentru a forma pancakes. Le coacem 2 minute pe o parte, pana apar mici bule pe partea superioara. Intoarcem fiecare placintica, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti.

Pancakes cu ton si mazare sunt la fel de bune si reci si calde, servite alaturi de smantana sau Crème fraiche.

Pofta buna!

Incearca si: