Piadina este o specialitate italiana, o lipie pe baza de ulei de masline, faina si apa, specifica regiunii Romagna. Se pregateste usor si este plina de savoare, iar pentru umplutura puteti folosi ingredientele voastre preferate.

Ingrediente pentru 4 piadine mari:

Timp de preparare 2 ore, dificultate medie

- 500g faina Castello

- ½ lingurita sare Castello

- ¼ lingurita praf de copt

- 80ml ulei de masline Primadonna

- 250ml apa

Pentru umplutura:

- 100g spanac proaspat

- 100g rucola proaspata

- 400g mozzarella Lovilio

- 200g salam Linessa

Asezam faina intr-un bol adanc, facem o gropita in mijlocul ei si punem restul ingredientelor pentru piadina. Amestecam cu mixerul (caruia i-am atasat paleta pentru framantat) cateva minute, la viteza mica, pana toate ingredientele sunt amestecate. Mutam apoi aluatul pe planseta tapetata cu putina faina si il framantam vreo 10 minute sau pana avem un aluat elastic si bine legat. Lasam aluatul sa se odihneasca o ora intr-un vas curat, acoperit cu folie alimentara. Cantarim apoi aluatul, il impartim in 4 parti egale si intindem din fiecare bila de aluat un cerc cu diametrul de 20-23cm si inaltimea de 3-4 mm.

Piadinele se coc in mod traditional pe plita, in cuptorul special dar in zilele moderne si adaptand piadina la viata in apartament, putem linistiti sa coacem piadinele in tigaia grill de fonta. Piadinele se coc 2-3 minute pe fiecare parte. Imediat ce punem piadina in tava, trebuie sa o intepam bine cu furculita, pentru a se coace uniform. Dupa ce sunt gata, cat sunt inca fierbinti, e important sa le acoperim cu folie alimentara ca sa ramana moi. Punem in fiecare piadina spanac, rucola, mozzarella si salam, apoi le inchidem la jumatate si le punem 2-3 minute in grill sau in cuptorul incins la 200°C pentru ca mozzarella sa se topeasca.

Pofta buna!

Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl

Incearca si: