Baba Ganoush este unul dintre cele mai populare aperitive din lumea araba, fiind nelipsit de la masa in tari ca Liban, Siria sau Iran. Baba Ganoush este un aperitiv pe baza de vinete coapte si tahini, pasta de susan. Se serveste rece, dupa ce a stat cel putin 2-3 ore la frigider pentru a se intrepatrunde aromele si se potriveste perfect alaturi de painea arabeasca - pita sau lipie si in combinatie cu legume proaspete.

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 1 ora, dificultate medie

- 2 vinete medii

- 1/2 lingurita sare Castello

- 50ml suc de lamaie

- 40g tahini (pasta de susan) Mikado

- 5 catei de usturoi tocati marunt

- 30ml ulei de masline Primadonna

- 50g iaurt natur in stil grecesc Pilos

- 3 linguri patrunjel tocat

- un praf piper Kania

Coacem vinetele in cuptor, pe plita sau la flacara deschisa, pana coaja se inegreste si miezul este moale. Daca la coacem in cuptor, incingem cuptorul la 180 grade C , asezam vinetele in tava cuptorului, pe hartie de copt si le coacem 35-40 minute, intorcandu-le de cateva ori. Odata vinetelele coapte, le trecem pe sub jet de apa rece 1 minut, pentru a le curata mai usor, apoi indepartam coaja si le scurgem foarte bine intr-o sita.

Pasam vinetele si le amestecam cu restul ingredientelor. Puteti amesteca si in blender, folosind lama de plastic, cea care nu taie, pentru a nu obtine o consistenta prea fina.

Servim Baba Ganoush alaturi de lipie, crackers Certossa sau felii integrale Rivercote. Pofta buna.

Incearca si: