In urma cu cateva zile, zeci de tineri rusi s-au adunat in fata Casei Albe pentru a-i dedica, impreuna, piesa "Blueberry Hill" lui Vladimir Putin. Actiunea a fost organizata de catre grupul numit "I really do like Putin" ("Chiar imi place de Putin"), infiintat pe reteaua de socializare VKontakte (versiunea ruseasca a Facebook). Acum, un nou grup, intitulat "Armata lui Putin", le cere rusoaicelor sa isi arate dragostea pentru acesta, sfasiindu-si bluzele, in cadrul concursului "I tear for Putin" ("Eu sfasii pentru Putin").

I tear fo PutinFoto: Captura YouTube

Publicatia Global Post preia un spot video postat pe blogul unui deputat rus:

"Buna, numele meu este Diana. Sunt studenta si sunt innebunita dupa un om care a schimbat viata tarii noastre. E un politician capabil", spune naratoarea, in timp ce cameramanul reuseste sa arate "dintr-un foc" iPhone-ul, decolteul si crucea de la gatul tinerei.

"E un om chic. E Vladimir Putin. Exista milioane de oameni care-l adora, care au incredere in el. Sunt insa multi si cei care il denigreaza. Poate le e frica? Sau poate sunt manati de propria slabiciune. Pentru ca ei nu vor fi niciodata in locul lui. Fete tinere, inteligente si frumoase s-au unit in armata lui Putin. O armata care va sfasia pentru el", continua naratoarea, care anunta apoi un concurs si ii explica regulile.

Pe scurt, participantii trebuie sa se filmeze sfasiind ceva pentru Putin si sa publice fragmentul video pe pagina grupului "Armata lui Putin" de pe reteaua sociala VKontakte. Cel mai original filmulet va fi premiat cu in iPad2.