Actrita Frances Bay, cunoscuta pentru aparitile sale memorabile din "Happy Gilmore", “Happy Days” si “Seinfeld”, a murit la varsta de 92 de ani, a anuntat impresarul sau, citat de Los Angeles Times. Bay a aparut pentru prima data pe ecran in "Foul Play", o comedie realizata in 1976, in care au jucat Goldie Hawn si Chevy Chase.

Frances Bay (2008)Foto: Agerpres

Bay s-a nascut la 23 ianuarie 1919 in Canada.

Ea a aparut initial in spectacole radio, inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Frances Bay si-a intrerupt cariera dupa ce s-a maritat si a nascut un fiu, reluandu-si clasele de actorie in anii '70.

Ea a aparut pentru prima data pe ecran in "Foul Play", o comedie realizata in 1976, in care au jucat Goldie Hawn si Chevy Chase.

Bay a lucrat cu David Lynch pentru cateva proiecte, inclusiv pentru "Blue Velvet". Intre rolurile sale sale notabile se numara cel al bunicii din "Happy Gilmore", cel al bunicii lui Fonzie din "Happy Days", precum si al femeii batrane de la care Jerry Seinfeld fura o paine de secara intr-un episod din serialul "Seinfeld".

In 2008, Jerry Seinfeld, Adam Sandler si Hennry Winkler s-au numarat printre vedetele de la Hollywood care au cerut printr-o campanie ca Frances Bay sa primeasca o stea pe Bulevardul celebritatilor din Canada.

Sotul actritei a murit in 2002, in timp ce fiul sau a decedat la varsta de 23 de ani.

Intr-un interviu pentru Los Angeles Times, in 1986, Bay a spus ca "mereu am vrut sa fiu actrita. Si nu a fost vorba de ego... Am jucat in piese nu sa epatez, dar pentru ca daca o faceam... eram alta persoana decat aceasta cu care nu sunt de acord. Cred ca acest lucru este valabil pentru o multime de actori".

Vezi mai jos imagini din filmele in care a aparut Frances Bay: