Axl Rose, solistul formatiei Guns N' Roses, a oprit concertul sustinut zilele trecute in Monterrey (Mexic), dupa ce fanii din primele randuri au aruncat diverse obiecte pe scena, scrie blabbermouth.net. Incidentul a avut loc la doar un minut de la inceperea primei piese, Chinese Democracy. Concertul din Monterrey a inceput cu trei ore intarziere.

Guns N'Roses la BucurestiFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

Axl Rose s-a oprit din cantat la doar un minut de la inceperea piesei Chinese Democracy si a amenintat ca trupa va pleca daca astfel de gesturi vor continua.

"Asta vreti sa faceti? Sa aruncati cu tampenii? Pentru ca daca asta vreti sa faceti, noi vom pleca acasa. Vrem sa ne distram. Voi vreti sa va distrati?", i-a intrebat Axl Rose pe fani.

"Haideti sa sarim peste cantecul asta", le-a spus Axl colegilor de trupa si seara a continuat cu melodia "Welcome To The Jungle".

Primaria orasului Monterrey i-a amendat pe organizatorii concertului cu 870 de dolari, dupa ce recitalul Guns N' Roses a inceput cu o intarziere de trei ore. Organizatorii au precizat insa ca intarzierile au fost cauzate de probleme tehnice.

Dupa problemele aparute la Rock In Rio, la inceputul lunii octombrie (cand Axl si colegii au aparut cu o intarziere de doua ore pe scena), managementul trupei a declarat ca intarzierile au fost cauzate de probleme tehnice si de vremea ploioasa. Declaratia a fost facuta dupa ce organizatorii festivalului respectiv au acuzat atitudinea lui Axl Rose si lipsa de "respect fata de public".

Guns N' Roses - alte concerte cu probleme

Formatia Guns N' Roses este recunoscuta pentru intarzierile sale si pentru incidentele din timpul concertelor.

La sfarsitul lunii august 2010, Axl a refuzat sa paraseasca scena festivalului Reading (UK), iar la sfarsitul concertului de la Leeds a adresat injurii la adresa organizatorilor, care intrerupsesera curentul. Cateva zile mai tarziu, formatia a parasit scena de la arena O2 din Dublin (Irlanda), dupa ce un spectator a aruncat cu o sticla in solistul Guns N' Roses.

In octombrie anul trecut, GNR a intarziat o ora la primul dintre cele doua concerte desfasurate la Arena O2 din Londra. Desi spectacolul fusese programat sa se incheie la ora 23:00, trupa a primit permisiunea de a continua pana dupa miezul noptii. Concertul nu a fost lipsit de incidente, Axl Rose avand o serie de discutii cu spectatorii.

Guns N' Roses a concertat si in Romania, pe 21 septembrie 2010, spectacolul incepand la ora 22:15, desi fusese anuntat pentru 20:30. Mai multi spectatori au huiduit intarzierea, cativa dintre ei plecand chiar de la eveniment, din cauza orei inaintate.

De ce intarzie Axl Rose la concerte

Sebastian Bach, fostul solist al grupului Skid Row, a explicat in cadrul unei emisiuni radio, anul trecut, motivele pentru care Axl Rose ii lasa pe fani sa astepte la fiecare concert Guns N' Roses.

"Toti au teorii legate de faptul ca el se comporta in felul asta. De fapt nu e mare mister aici. Mi-a spus ca sursa pentru toata aceasta nebunie este vocea. Este de datoria lui sa cante asa si uneori ii vine greu sa atinga acele sunete.

Nu este usor sa canti la acele tonalitati. Face tot ce poate, iar uneori ii trebuie chiar si 45 de minute ca sa-si incalzeasca vocea si sa cante Sweet Child O' Mine." Detalii aici.