Dave Mustaine, solistul trupei Megadeth, a vorbit despre protestele "Occupy Wall Street", in cadrul unui interviu acordat postului de radio Triple J din Australia, scrie blabbermouth.net.

Dave Mustaine (Megadeth)Foto: Bety Blagu / HotNews.ro

"Cred ca este groaznic ce se intampla. Dolarul se opreste odata cu presedintele Statelor Unite. El este cel mai puternic om din lume. Dar e de asemenea si cel mai dezbinator presedinte pe care l-am avut. In cei 50 de ani de cand traiesc, nu am auzit un presedinte american care sa incerce sa intoarca o clasa sociala impotriva altei clase sociale", a spus Dave Mustaine in cadrul interviului.

"N-am auzit in viata mea un presedinte care sa spuna <>, stiind ca acolo sunt nazisti, stiind ca acolo sunt bogatasi. Si se vor duce acolo si vor pretinde ca le pasa. Vor sa fie pur si simplu parte din "miscare".

Aceste proteste costa 125.000 de dolari pe zi. Si nu fac cheta pentru a plati o asemenea suma. Cine plateste asta? Contribuabilii. As vrea sa ii ajut pe oamenii astia sa se organizeze. Daca vor intr-adevar sa protesteze, atunci sa protesteze pe scarile Casei Albe, nu pe Wall Street", a mai explicat Dave Mustaine pentru postul de radio.

In aceasta vara, solistul Megadeth a spus in cadrul unui interviu acordat unei reviste ca Presedintele Obama "vinde America" si si-a exprimat ingrijorarea vizavi de economia care "se prabuseste" si fata de ezitarile privind interventia in Libia. De asemenea, Mustaine a mai vorbit atunci despre discutiile privind autenticitatea certificatului de nastere pe care Presedintele l-a aratat americanilor - solistul pretinzand ca a folosit documente asemanatoare ca sa cumpere alcool in adolescenta.

Despre actiunea "Ocupati Wall Street"

Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutat in urma cu aproape o luna zile la New York, in Districtul Financiar, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba.

Manifestatiile s-au extins la nivel mondial in ultimele saptamani, dupa ce, pe 17 septembrie, sute de manifestanti s-au instalat in Zuccotti Park din New York, unde au amplasat un serviciu de catering, o infirmerie, un spatiu de informare, un centru video si chiar o biblioteca. Detalii aici si aici.